GÜNDEM 18 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yöenlik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, İmralı tecridinin dünyada da gündem olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'deki demokrasi güçlerine seslendi ve "Demokratlığın ölçüsü İmralı tecridine karşı çıkmaktır" dedi.

- Türkiye, 2023'te organize suç endeksinde Avrupa’da birinci, dünyada ise dördüncü sırada. En son 30 Ağustos'ta Ahlat’ta AKP-MHP, Hizbulkontra ve ordudan bazı yetkililerin bir araya gelmesi, önümüzdeki dönemlerde suçların artacağına dair bir mesaj verdi.

- Türkiye ve Mısır liderleri, yıllara yayılan krizi kendileri açısından kullanışlı hale getirdi. Bölgesel ilişkilerden iç siyasete kadar ideolojik sembol ve politikalarını buna uygun dizayn etti. Türkiye Mısır ilişkilerini konu alan yazı dizisinin son bölümü

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgali nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan çocuklar, okul hayatlarına kamplarda devam ediyor. Saldırı ve ambargolara rağmen 7 bin 819 öğrenci, bin 191 öğretmen tarafından eğitiliyor.

- Agirî'nin (Ağrı) Giyadîn (Diyadin) ilçesine bağlı Melegeri (Molakara) köyünde siyanürle altın arayan Koza şirketi, halkın tepkilerine rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

- Kürt sanatçılar İnisiyatifi adına açıklama yapan sanatçı Xelil Xemgin, Kürt halkının yok edilmesi için KDP eliyle ihanet cephesinin devreye konulduğunu belirterek, “Başta Başûr halkı olmak üzere tüm Kurdistan halkı bu saldırılara sessiz kalmamalı" dedi.