GÜNDEM 19 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Rojava Devrimi’nin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Küçük bir coğrafyada gerçekleşmiş olsa da, Rojava Özgürlük Devrimi Demokratik Suriye Devrimi’nin, Kürdistan ve Ortadoğu devrimlerinin kopmaz bir parçasıdır” dedi.

-Suruç Katliamı’nın yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Rojava halkı ve devrimcileri de bu düş yolcularını unutmayacak, onların özlemlerini Rojava’yı her türlü saldırganlığa karşı koruyarak gerçekleştirecektir” dedi.

-Türk devletinin saldırılarının arttığı bu süreçte hiç bir Kürt partisinin zayıflamasını istemediklerini söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, "Eğer ortak bir strateji yürütmeyip, birbirimize düşersek, birbirimize saldırırsak, Kürt Kürdün kanını dökerse bir 100 yıl daha kaybederiz. Asıl felaketi o zaman yaşarız" dedi.

-PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, AKP-MHP faşist rejiminin Türk ulus devletinin ciddi bir çöküş yaşadığını, devreye koyduğu çöktürme planı ile Türk ulus devletini iflasa sürüklediğine dikkat çekti.

-Türk devleti, Efrîn’de ölülere de mezarlarında saldırdı; kentteki dört şehitliği de yaktı, yıktı. Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden “İntikamını alacağız” açıklaması yaptı.

-Rojava Devrimi’nin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Kuzey-Doğu Suriye Ermeni Sosyal Meclisi ve Şehit Nubar Ozanyan Taburu, “Bizler hep birlikte Rojava Devrimini savunmalı kazanımlarımızı korumak için daha fazla ileri çıkmalıyız” dedi.

-Muş’un Korkut ilçesine bağlı Tan köyündeki kuran kursunda çocuklara cinsal saldırıda bulunulduğu ortaya çıktı.

-Kuzey Kürdistan ile Doğu Kürdistan sınırından her gün yüzlerce Afgan mülteci elini kolunu sallayarak giriş yaparken, İran’dan siyasi sebeplerle Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen Kürt aile, sınır kapısında yakalandıktan sonra İran’a iade edildi.