HPG’den eylül bilançosu: Biri rütbeli 28 işgalci cezalandırıldı

HPG-BİM tarafından açıklanan eylül ayı savaş bilançosuna göre bir ay içerisinde biri rütbeli 28 işgalci cezalandırıldı, gerilla alanlarına 51 kez yasaklı patlayıcılarla, 303 kez savaş uçakları ile saldırı düzenlendi. Saldırılarda 4 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), eylül ayı savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamada gerillanın işgalcilere karşı düzenlediği eylemler ve biçimleri ile işgalci devletin saldırıları detaylı olarak verildi.

Eylül ayı savaş bilançosunun yer aldığı açıklama şöyle:

“26 Eylül 2022 günü Mersin Mezitli’de fedai eylem gerçekleştiren Sara Tolhildan Goyî – Dilara Ürper ve Rûken Zelal – Emel Feremez Hisên yoldaşlar ile 1 Ekim 2023 günü TC başkenti Ankara’da tarihi eylem gerçekleştiren Apocu fedai öncüler Rojhat Zîlan – Özkan Şahin ve Erdal Şahin – Hasan Oğuz yoldaşları şehadetlerinin yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Fedai öncülerimiz profesyonelce ve tam başarıyla fedai eylem gerçekleştirerek en çetin süreçte yeni bir dönemi başlattılar. Apocu fedailiği zirveleştirerek mücadeleye katılım çıtasını yükselttiler, Apocu çizgide doğru yaşam ve mücadelenin ölçüsünü yeniden belirlediler. Dünümüze damgasını vuran, bugünümüzü komuta eden ve yarınlarımızı belirleyen fedailerimizin Apocu yaşam ve eylem tarzının her koşulda takipçisi olup daima yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

Fedailik çizgisinin takipçisi Kurdistan Özgürlük Gerillası, Eylül ayı içerisinde sömürgeci soykırımcı Türk devletinin ve işgalci ordusunun saldırılarına karşı Apocu fedai ruhla direnmiştir. Bakurê Kurdistan’da Mêrdîn’den Botan’a, Amed’den Dersîm ve Garzan’a kadar işgalci ordu tarafından sayısız operasyon ve bombardıman gerçekleştirilmiştir.

İşgalci Türk ordusu ile yaşanan temasta Mêrdîn Eyaleti’nde Zerdeşt Suruç – Adem Özkan ve Rêbaz Bagok – Selman Dağdelen yoldaşlarımız, Amed Eyaleti’nde Hebûn Pîro – Zirav Taş ve Botan Osyan – Fehmi Başkurt yoldaşlarımız kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır.

İşgalci Türk ordusunun savaş tekniğine dayalı saldırı ve bombardımanlarını arttırdığı Eylül ayında Medya Savunma Alanları’mız 51 kez yasaklı patlayıcı, 8 kez patlayıcı yüklü dron, 169 kez saldırı helikopteri ve 303 kez de savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci ordunun bu saldırılarına karşı Apocu fedai ruh ve profesyonel gerilla taktikleri ile cevap vermiştir.

Eylül ayında aktif bir performans sergileyen gerillamız, havadan 1, karadan ise 111 olmak üzere; çeşitli taktikler ile toplam 112 eylem gerçekleştirmiştir.

Bu eylemler sonucunda Piyade Binbaşı Osman Ayan ve 27 işgalci olmak üzere; toplam 28 işgalci cezalandırılmış ve 11 işgalci de yaralanmıştır.”

 Eylül ayı ayrıntılı savaş bilançosu şöyle verildi:

 

TC ORDUSUNUN SALDIRILARI

Savaş Uçağı Saldırısı

303

Helikopter Saldırısı

169

Yasaklı Patlayıcı Saldırısı

51

Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı

8

ŞEHİT YOLDAŞLARIMIZ

Şehadete Ulaşan Yoldaşlarımız

4

GERİLLA EYLEMLERİ

Havadan Gerçekleştirilen Gerilla Eylemleri

1

Karadan Gerçekleştirilen Gerilla Eylemleri

111

Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi

112

DÜŞMAN KAYIPLARI

Cezalandırılan İşgalci Sayısı

27

Cezalandırılan Rütbeli İşgalci Sayısı

1

Yaralanan İşgalci Sayısı

11

İMHA EDİLENLER

Radar Sistemi

2

Cephanelik

1

Zincirli Bombaatar

1

Dron

5

Mobesse Kamerası

4

Mevzi

3

Güneş Enerjisi

1

DARBELENENLER

Saldırı Helikopteri

2

Skorsky Helikopteri

1

Mevzi

3

Kepçe

1

EL KONULANLAR

Patlayıcı Yüklü Dron

1