GÜNDEM 19 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Başûr halkını kadın bedeni üzerinden dizayn etme, reflekslerini kırma ve düşmanla işbirliği yapmasını sağlama üzerinden bir “hanedan devleti” kuran Barzaniler ve KDP’nin ismi; sayısız tecavüz, kadın katliamı, kaçırma ve faili meçhul cinayetlerde geçiyor.

-Kürt halkıyla Türkiye halklarının Suruç şehitleri çizgisinde gelişen birleşik mücadelesinin AKP-MHP faşizmini yıkımın eşiğine getirdiğini kaydeden KCK YK Eşbaşkanlığı, tüm özgürlükçü güçleri faşizme karşı birleşik mücadeleyi daha da geliştirmeye çağırdı.

- Güçlü bir örgütlülüğe ve halkçı bir stratejiye sahip olan bir devrimin yenilmezliğini vurgulayan YPJ-QSD Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik, “Önümüzdeki süreçlerde daha güçlü ve büyük devrimlerle halkımızı ve devrimimizi koruyacağız” dedi.

- DEM Partili seçilmişler, Türk devletinin DEDAŞ eliyle tarım politikalarını bitirme noktasına getirdiğini ifade ederken, Ekmek ve Adalet mitingleriyle bu zulmün tabanda ne kadar tepki bulduğunu göstermek istediklerini söyledi.

-Türk devletinin Hizbullah’ı yeniden canlandırmak istediğini belirten DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, “Hukuk ve güvenlik yapılarının iflas ettiği ülkede yaşam alanlarımıza sahip çıkmaktan, öz savunmamızı sağlamaktan başka çaremiz yok” dedi.

-Gerillanın yeni teknik unsurlarla düzenlediği hava eylemleri Türk ordusu üzerinde şok etkisi yarattı. Kıt imkânlara rağmen yenilikçi adımlar, Kurdistan Özgürlük Gerillasını benzersiz kılıyor.

-Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken Siyasi Analist Mihemed Sabir, “Türkiye'nin askeri operasyon tehdidinin devam etmesi, Ankara'nın Kuzey Suriye'den güçlerini çekme konusundaki isteksizliğinin ve acizliğinin en iyi kanıtıdır” dedi.

-12’nci yıl dönümü vesilesiyle Rojava Devrimi’ni selamlayan KCDK-E, “Soykırımcı Türk devleti ve işbirlikçi ihanete karşı kararlı bir mücadele sürdürerek Rojava devrimini sahiplenelim” çağrısında bulundu.

- Rojava Devrimi’nin 12’nci yıl dönümü vesilesiyle yapılacak kutlamalar takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.