GÜNDEM 2 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yeni Özgür Politika gazetesinin PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Kürdistan Halk Savunma Merkezi (HPG) Karargah Komutanı Murat Karayılan ile söyleşi serisinin üçüncü bölümünde Kobanê ile ilgili merak edilen tüm detaylara yer verdi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü esas alan tarihi nöbet eylemini, yeni haftasında İsviçre’nin Bern kentinden gelen yurtsever grup devraldı.

-PKK'nin hiçbir zaman terör örgütü olmadığını vurgulayan Zerdeştiler Temsilcisi Awat Hîsamedîn, PKK'nin “terör” listesinden çıkarılması için başlatılan uluslararası kampanyaya destek verdiklerini belirtti. 

-HDP Avrupa Temsilciliği tarafından “Özgürlük hapishane duvarları ile sınırlandırılamaz” çağrısı ile 15 Aralık'ta başlatılan cezaevlerine mektup kampanyasına uluslararası katılım devam ediyor.

- AKP Milletvekilleri Vahit Kiler ve Ekrem Çelebi, Van İl Müftülüğüne mülakatlara girecek hemşerilerine torpil yapılması için yazılı talimat gönderildi.

-“Ayaklanan Halk Direnişin ve Zaferin Yaratıcısı Olacaktır” manşetiyle çıkan Serxwebûn gazetesi, 481’inci sayısında PKK’de kadro gerçekliği, son siyasal gelişmeler, Kürt Özgürlük Hareketinin Avrupa’da yürüttüğü mücadeleyi ve daha birçok konuyu okurlarının ilgisine sunuyor.

Kargo sektöründe dayatılan sömürüye ve sefalet ücretine karşı ayağa kalkan esnaf ve işçi kuryeler, “Makine değil insanız” diyerek haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladılar.