GÜNDEM 20 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Alevilere karşı işlenen insanlık suçlarının başında uğradıkları katliamlar geliyor. Bunlardan biri de 1978 yılında yaşanan Maraş Katliamı’dır. Katliamda yüzlerce kişi yaşamını yitirirken, failler ise devlet tarafından ödüllendirildi.

- Covid-19 salgını sonrası normalleşmeyle kültür sanat etkinliklerinin yaz aylarında başlamasıyla birlikte Kürtçe etkinliklere yasak yağdı. Öyle ki yasaklar cezaevinde söylenen türkülere kadar uzadı.

- Il Sole 24 ORE gazetesine ilan veren aydınlar, barış, özgürlük, demokrasi, istikrar ve insan hakları davası için PKK'nin derhal ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması çağrısında bulundu.

- Müebbet hapis cezası almış siyasi tutsaklara, sadece gizli tanık beyanlarına dayanılarak yeniden davalara açılmasını eleştiren Av. Ekin Yeter, “Tutsaklar üzerinde baskı kurma politikasıdır” dedi.

- Diyarbakır Kadın Kapalı Hapishanesi’nde kalan mahpuslara işkence yapıldığı öğrenildi. Bir mahpus, işkencelere dayanamayıp intihar teşebbüsünde bulundu.

-19 Aralık katliamını Uşak Cezaevi’nde yaşayan Mürüvet Küçük, tecrit ve işkencenin artık toplumsal bir meseleye dönüştüğüne dikkat çekerek, “Toplumsal mücadeleyi örmek hepimizin görevi” dedi.