GÜNDEM 20 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Suruç katliamı tanığı gazeteci Pınar Gayıp, Gezi ile Rojava arasında kurulmak istenen köprüyü katliamla yıkmayı amaçlayanların başaramadığını vurgulayarak, “33’lerin tutuşturduğu düşler yarım kalmadı. Mücadele sürüyor” dedi.

-İmralı’yı 3 kez ziyaret eden CPT Eski Üyesi Jean-Pierre Restellini İmralı tecridinin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, CPT’nin Türkiye’ye dönük bir kamuoyu açıklaması yapabileceğini veya İmralı’ya yeni bir ziyaret düzenlemeyi düşünmesi gerektiğini kaydetti.

- PYD Halkla İlişkiler Ofisi Direktörü Sihanok Dibo, "Türk devletinin tek çabası, Ortadoğu ve Suriye’de Kürtleri tümden rolsüz bırakmaktır" dedi.

- Kadın İç Güvenlik Güçleri, toplumsal güvenliği sağlayarak öz savunma ve eğitimle güçleniyor. Bu yıl içerisinde yapılması beklenen 4’üncü konferansla da geçen yıllarda yaşanan eksikliklerin giderilmesi hedefleniyor.

- DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, "İmralı ile yapılacak bir görüşme ve bu görüşmenin yaratacağı etki tüm halkların özgürlüğünü sağlayacak bir etkidir" dedi.

- Fatma Bostan Ünsal, “21. yüzyılda kadınların öz savunması, kendisini ve tüm toplumu ‘sorumlu, ahlaklı, inisiyatif sahibi bir insan’ olmaktan uzaklaştıracak her tür söylem karşısında durmak olacaktır” dedi.

- İBB Belediye Meclisi öğrenci kartı kullanımına 30 yaş sınırı getirdi. Meclis üyeleri kararın gerekli olduğunu savunurken, hukukçular "Anayasaya aykırı" diyor.

- Kayıp ailelerinin, Türk devleti tarafından kaybettirilen yakınlarının akibetlerinin ortaya çıkarılması için gerçekleştirdikleri eylemler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.