GÜNDEM 21 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- 20 yıllık tutsak Nevzat İçen, Kürt Halk Önderi’nin kerhen değil, kurucu vasfı itibarıyla sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Meşru, ahlaki ve politik bir kuruculuktur” dedi.

- Devlet güçleri tarafından kadınlara yönelik baskıların en çok Kürt illerinde yaşandığını belirten KCDP Temsilcisi Esin İzel Uysal, "Kadın cinayetinde fail, polis-asker olunca yaklaşım değişiyor" dedi.

- DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, "Artık Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü konuşma zamanıdır. Herkes üstüne düşeni yapmalı" dedi.

- Karmaşık tarihsel süreçte ortaya çıkan ve Kürt Direnişinin Çınarı olan Şêx Fexrî, teslimiyeti, ihaneti kabul etmeyerek ölümsüzleşti.

- Orta Doğu'da yaşanan savaşlar kadınları etkileyen olumsuz sonuçlar doğuruyor. Savaşın yarattığı kriz ve kaostan payını alan Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınlar zorunlu göçe maruz kalıyor, evlerine dönecek günü beklerken yaşam mücadelesini de sürdürüyor.

- Girê Cûdî'den gelen savaşçı, "Yoldaşlarımla yaşadığımı hissediyorum. Düşman kimyasal kullandığı için saçlarını kesti arkadaşlar, benim saçım çok uzun değildi ama destek olmak için kestim. Tüm gerçekliklerin ortası işte" diyor.