GÜNDEM 22 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecritteki sorumluluğu nedeniyle tepkilerin odağında olan CPT ilk kez soruları yanıtladı. Tecridin kabul edilemez olduğunu kaydetti, ancak kendi sorumluluğunu es geçti. İki sorumuzu ise yanıtsız bıraktı.

- Bugünlerde Barzaniler ne söylüyorsa, söylediklerine tersten okuma metodu ile bakmak, gerçeklere farklı bir ışık tutuyor. Bunun en iyi örneklerinden birine de Hêmin Mukrayanî’nin biyografi kitabında kaleme aldığı satırlarla tanık olunuyor.

- Efrîn’i işgal saldırılarına karşı direnişin 58. gününde savaşçılar birlikte Efrîn’den çıkan Leyla Mihemed Reşo, 7 yıldır direndiklerini belirterek, mutlaka onurlu bir şekilde Efrîn’e döneceklerini söyledi.

- Kanlı 1 Mayıs, Suruç ve Ankara katliamlarının tanığı olan Seyfettin Kabay, Suruç’un diğer katliamlar gibi cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek ve mutlaka hesap verilecek” dedi.

- Kurdistan Özgürlük Gerillası, 19 Temmuz devrim ruhuyla işgalci Türk devletine darbe üstüne darbe indiriyor. Özgürlük Gerillalarının meskeni olan dağlar hiçbir zaman işgalcilere geçit vermeyecektir.

- Canfeda’nın yoldaşları onun ruhuyla, büyük bir irade ve fedakârlıkla düşmana karşı görkemli direnişlerini büyütüyor.

- Türk yargısı özellikle TCK 77’deki insanlığa karşı işlenmiş suçlardan dolayı ceza vermekten kaçınıyor. Daha önce bu maddeden yargılama olmadığı için Sivas Katliamı da zamanaşımına uğramıştı. Aynı akıbete Ankara Katliamı davası da uğrayabilir.