GÜNDEM 23 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesini protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, CPT’nin ANF’ye yaptığı açıklamaların önceki tavsiye-tespitleri ve AİHM kararı ile çeliştiğini belirterek, “Müvekkillerimize ağırlaştırılmış infaz rejimi kuralları dahi uygulanmıyor” dedi.

-Mêrdîn'de devlet güçleri eliyle taciz ve uyuşturucunun yaygınlaştırıldığını söyleyen Gülizar İpek, "Kurdistan'da kadın cinayetleri aynı zamanda özel savaş politikasıdır. Öz savunmayı geliştirmek gerekiyor. En büyük öz savunma da örgütlülüğümüzdür" dedi.

-Kadınların göçertilmesiyle kültürel soykırımın hedeflendiğine işaret eden Jineoloji Akademisi Üyesi Aliye Osman, "Kadın, kültürünü, dilini koruyan bir varlıktır. Bu nedenle göçe karşı dilini ve kültürünü yaşatarak mücadele etmeli" dedi.

-Türk devletinin Kurdistan’da sürdürdüğü savaş ve yıkım politikaları artarak devam ederken, dünyanın diğer ucunda başka bir halk olan Biafralılar da aynı yıllarda başlattığı bağımsızlık mücadelesinde baskı ve zorbalıklarla karşı karşıya kaldı.

- Sürekli bir yerlere koştururlar. Hep aceleleri vardır. Yürürken sakin, eylemde en hızlısıdırlar. Savaşta en yaman sınavlara tabi tutulacaklarını bilerek seçmişlerdir yollarını. İşleri güçleri düşmanlarını topraklarından atmaktır.

-Kurdistan’da yıllardır devam eden katliamların en büyük mağdurları kadınlar. Koçgiri Katliamında da binlerce kadın, hem Koçgiri isyanın bastırılma sürecinde hem de sonrasında işkencelerle katledildi.

-Sürekli bir yerlere koştururlar. Hep aceleleri vardır. Yürürken sakin, eylemde en hızlısıdırlar. Savaşta en yaman sınavlara tabi tutulacaklarını bilerek seçmişlerdir yollarını. İşleri güçleri düşmanlarını topraklarından atmaktır.