GÜNDEM 24 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesini protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Direniş alanlarında işgalcilere karşı savaşan HPG ve YJA Star Gerillaları, işgalcileri Kurdistan topraklarında barındırmayacaklarını vurgularken, bunun için Kürt halkının da  KDP ihanetine karşı direnişe geçmesi gerektiğini belirtti.

- Özgürlük Nöbeti’ni 629. haftasında Oltan ailesi devraldı. Tecridin bugün ihanetle de beslendiğine işaret eden Mürşide Oltan, Kürt halkını işgal ve ihanete karşı ayağa kalkmaya; “Kürt halkının iradeleridir” dediği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı, Kurdistan Özgürlük Gerillasını ve tutsakları sahiplenmeye çağırdı.

- Çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve insan hakları savunucusu, "Gazeteci Serdar Karakoç’un özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın. Biz Karakoç'un gazeteciliğine tanığız" dedi.

- Efrîn’de gördüğü öz savunma eğitimi ardından İç Güvenlik Güçleri’nin temelini atan ve geliştiren Almas Hemîd, “Ancak örgütlü, eğitimli, bilinçli ve özgürlük mücadelesi veren toplum ve kadın öz savunmasını sağlayabilir” dedi.

- Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendiren DEM Parti PM ve üyesi gazeteci-yazar Ender İmrek, aydın, gazeteci ve siyasetçilerin bu tehditlere pabuç bırakmayacağını söyledi.

- Wan'da 2020 yılında salgın nedeniyle yaşamını yitiren Cemal Candemir'e de 'teröre finansman' soruşturması açıldığı ortaya çıktı.