GÜNDEM 25 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Gerilla, işgal ve ihanete karşı Kurdistan topraklarını savunuyor. Başûr halkı acil olarak öz savunmayı esas almalı, gerilla direnişini sahiplenerek ihanet ve işgalin önüne geçmeli.

-DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, 9 gencin Mersin'de halay çektikleri için gözaltına alınıp daha sonra polis otosunda “Ölürüm Türkiyem” şarkısı dinletilmesinin, sanal medyada başlatılan ve genişleyen bir algı operasyonu için yapıldığına dikkat çekti.

-ABD'deki başkanlık yarışı Trump'ın vurulması ve Biden'ın çekilmesi ile başka bir boyuta geçti. ABD'de seçim yarışına dair ANF’nin sorularını yanıtlayan Akademisyen Zafer Yörük, "Kim başkan olursa olsun Amerika’nın bir devlet politikası var" dedi.

- Cesur ve girişken bir eylemci olduğu kadar doğduğu coğrafyanın kadim bilgilerini dağ bilgeliğiyle buluşturan bir savaşçıydı Nûjiyan. Doğuşunu gerçekleştirdiği Avaşîn’den Xakurkê’ye olan yolculuğunda bir Amazon kadını misali savaşçı kıldı kendisini.

- Rojava Devrimi'nin her anına tanıklık eden Cizîre Bölgesi Şehit Aile Kurumu Yöneticisi Huseyîn Ubeyd, devam eden işgal saldırılarına işaret ederek, "Türk devleti bu halka geri adım attıramaz" dedi.

-Mereş depreminde Hacı Ömer Apartmanı’nda ablası ve yeğenini kaybeden Nursel Tanrıverdi, 69 kişiyi göz göre göre ölüme gönderen Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz ve diğer 3 sanığın bilinçli taksirden değil olası kastla yargılanmalarını ve tutuklanmalarını istedi.