GÜNDEM 27 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PJAK Eşbaşkanı Zilan Vejin: Bir hafta boyunca herkes iş bıraksın, herkes meydanlarda olsun, serhildanda olsun, o zaman rejim değişime gelmek zorunda kalır.

-Hem davalara hem de olaya tanıklık eden Gazeteci Sevda Aydın ve o dönem sendikacı olan Hacay Yılmaz, geçtiğimiz hafta biten Soma davasında ve katliamında yaşananları “Paşa Vardiyası” belgeselinde anlatıyor.

-Arap bir HPG gerillası olan Ferhat Eğit, gerilla saflarına katılma nedenlerine ilişkin şunları belirtti: "Gerillaya katılmamın asıl nedeni ülkem için almam gereken sorumluluktu" dedi.

-Bugün yürütülen işgal saldırısında Kürdistan Özgürlük Güçleri’ne karşı yapılmak istenen, Önder Apo tarafından da değerlendirilen ve tarihe klasik bir yöntem olarak geçmiş "Kürdü Kürde kırdırtma" politikası uygulanmaya çalışılmaktadır...

-Hakkında gözaltı kararı olmamasına rağmen Devrimci Parti ve Dev-Güç’e yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Yeşim Tükel, polis tarafından tecavüzle tehdit edildi.

-Dünya genelindeki iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden olan Madagaskar’da halk, açlık tehlikesi ile karşı karşıya.