GÜNDEM 29 ARALIK 2022

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Paris’te üç Kürt’ün katledilmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa’nın birçok merkezinde, Kurdistan ve Türkiye’de Paris katliamına karşı eylemler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 9 Ocak ile 23 Aralık katliamının tetikçileri arasındaki benzerliğe dikkat çekerek “Senaryo benzer senaryodur (...) Kesinlikle Kürtleri ve insanlığı bu tür yalanlarla, bu sözlerle hiç kimse inandıramayacak" dedi.

- YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk, 2022’de gelişen savaşın, YJA Star’da hem taktiksel hem Kürt kadınının yiğitliği anlamında çığır açtığını, muazzam bir tecrübe ve deneyim kazandırdığını söyledi.

- Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinden dolayı 2022 yılında 22 hasta tutsak yaşamını yitirdi.

- HDP’li Dilan Dirayet Taşdemir, saldırıların Kürt meselesinin uluslararası bir boyutta olmasına bağlandığını söylerken bu suikastların sadece Paris ile sınırlı kalmadığını Süleymaniye’de yaşanan son olayları da hatırlatarak dikkat çekiyor.

- Avrupa kurumlarının bulunduğu Fransa’nın Strasbourg kentinde Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 549. haftada Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi aktivistler devraldı.

- Baskı ve engellemelere rağmen İran rejim güçlerinin katlettiği üç aktivist için Doğu Kurdistan’ın Bokan ve Mahabad kentlerinde anma etkinlikleri gerçekleşti.