GÜNDEM 3 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Kobanê’yi savunan direnişçi, yüreğiyle savaştı, cesaretiyle direndi. DAİŞ’i yenen esas şey bu Apocu irade idi. Kobanê’deki savaş göğüs göğse, ev ev yürütülen bir çatışma sistemiyle kazanılmıştır” dedi.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, “AKP-MHP faşist iktidarının yıkılma sürecine girmesinde kadın mücadelesi başat rol oynadı. Faşizmin hızla yıkılmasında da kadınların çok büyük rolü olacaktır" dedi.

- Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdülkerim Ömer, Suriye’de bütünlüklü bir istikrar, dolayısıyla demokratik bir çözüm sağlanmadan DAIŞ’in bitmeyeceğini söyledi.

- Özerk Yönetim Eşbaşkan yardımcısı Bedran Çiya Kurd, "DAİŞ bir kez daha yenilince Türk devleti tüm imkânlarını seferber etti. Halkımız alanlara çıkmalıdır" dedi.

- Kürt siyasetçi Gêlo Îsa, Uluslararası Koalisyon’a ve Batı dünyasına seslendi: “DAIŞ’e karşı savaşmak yetmez. DAIŞ’in kaynağının kurutulması gerekir. DAIŞ’i besleyen de Türk devletidir. Türk devletini durdurun.”

- Türk devletinin Şengal, Maxmur ve Rojava'ya yönelik saldırılarına tepki gösteren Şengalli Dayê Şemê ve Nayif Şengalî, Irak ordusunun Êzidî toplumu koruyamadığını bir kez daha gördüklerini belirtti.

- Van’da masaj salonlarına yapılan operasyonun ardından tutuklanan iki polisin, İran ve Afgan kadınları “sınır dışı ederiz” tehdidiyle zorla çalıştırdığı ortaya çıktı.