GÜNDEM 3 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin, sahadaki sonuçları ve ekonomik maliyetini sakladığı Kürtlere karşı savaşının son 6 yılındaki şiddeti ve yarattığı maddi/manevi tahribat, Vietnam savaşının son 10 yılını aştı.

- 9 yıldır tutsak olan savaş gazisi oğlu Civan Boltan’a yapılan işkence ve kötü muamelelerin duyulması, hukuki adımların atılması için 17 gündür ‘Adalet Nöbeti’nde olan Hakkı Boltan, “Sessizlik masumane bir tavır değil, herkes sesini yükseltmelidir” dedi.

-KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 1 Aralık’ta Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi önünde başlatılan ve 17 Aralık’a kadar sürecek nöbet eylemi için katılım çağrısı yaptı.

- Türk Sağlık Bakanlığı hekimlere ek gösterge zammı açıkladı fakat sadece 3 branşa. Başta SES olmak üzere sağlık emekçileri karara tepkili. Pazartesiden itibaren tüm kesimleri kapsayan iyileştirme için iş bırakma eylemi yapılacak.

- Serxwebûn gazetesi Kasım ayı sayısı PKK’nin kuruluşunun 43. yılında, 'Cejna Vejînê Pîroz Be!' manşetiyle çıktı.

-'Cenan' adıyla Yenikapı'daki gazete merkezinde tanıdım. İki yıl sonra 'Amed' olarak, Amed’in asi zirvelerinin arasında kalan derin vadilerinde gördüm. İkisinde de gülümsemesi eksik olmayan yiğit bir delikanlıydı.