GÜNDEM 3 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Rojhilat halkının kendi varlığını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın varlığında gördüğünü ifade eden PJAK Eşbaşkanı Zilan Vejîn, PJAK’ın 19 yıldır ulusal ve Apocu çizgide mücadele verdiğini hatırlattı.

- Yine ve yeni torba yasalarla yandaş sermaye için talan alanları açılmaya devam ediyor. HDP’li Sezai Temelli, yasalarla her adımı güvenceye alınan yandaş sermaye için “Erdoğan’ın oligarkları” benzetmesini yaptı.

-Kürt Halk Önderi’yle ilk görüşme anını anlatan Loma Mehmud Hisên ve eşi İsmail Ferho, “Halk akın akın Önderliğin yanına gidiyordu, Şam’dan Lübnan’a giden otobüsler uzun kuyruklar oluşturmuştu. Bu manzara Kürdistan’ın özgürleştiği hissi uyandırıyordu” dedi.

-67 yaşında olmasını engel görmeyen Necat Ana, 7 yıldır topraklarının öz savunmasında. Necat Ana, “Savunma görevi sadece çocuklarımızın değil, tüm anaların da görevidir” dedi.

- İrlandalı enternasyonalist Aşitî Rebin, Kürdistan’daki mücadelenin tüm dünya için olduğunu söyledi.

-4 Nisan sergisine katılan Şehîd Delîla El Sanatları Atölyesi öğrencilerinin kadın, toplum ve doğa temalı birbirinden değerli eserleri ilgi çekti.

-AKP Van Milletvekileri Abdulhalat Arvas ve Osman Nuri Gülaçar, iş ortakları olan istihbarat elemanlarıyla beraber Van’daki bütün ihalelere çöktü. Arvas ve Gülaçar’ın oğulları da birçok ihale ve yatırımda gizli ortaklar olarak rant elde ediyor.