GÜNDEM 3 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin işgal saldırılarına karşı “Defend Kurdistan”ın çağrısı ile Avrupa’nın birçok kentinde eylem düzenlenecek.

-Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin, Türk devleti ve BAAS rejiminin, demokratik sisteme karşı aynı tarafta yer aldıklarını belirterek, işgalcilere karşı birlik olunması gerektiğini söyledi.

-Strasbourg'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle gerçekleşen özgürlük nöbetine katılan Kürdistanlılar, ulusal birliğin önemine dikkat çekerek, Kürtlerin var olmak için birlik olmak zorunda olduğunu vurguladı.

-İşgalci devletlerin Kürdistan halkına ve direnişçilerine saldırmak için bütün imkanlarını kullandıklarını belirten YRK gerillası Rêwar Melikşah, "Düşmanın işgal alanlarını genişletmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

-Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Üstün Reinart, Geri Gönderme Merkezlerinin cezaevi gibi işlemesini eleştirerek, “Mülteciler suç işlemiş ya da ceza almış kişiler değiller” dedi.

-Balıkçılar balık tutamayacak olmaktan şikayetçi, çevre bilimci ve biyologlar da Marmara Denizi’ndeki müsilaj bitse bile yeni bir vaka yaşanacağını savunuyor. Sanayi atıkları ve atık su denetimi şart.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınları için eylemde olacak.

-Arjantin yaptığı açıklama ile somon balığı üretim çiftliklerini yasakladığını duyurdu.