GÜNDEM 30 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Êzidî kadınlar PKK felsefesiyle tanıştıktan sonra değişim ve dönüşümlerini çok hızlı ve etkili gerçekleştirdiler. İlkin kendi ulaştıkları başarıya yaptıkları çalıştayla Arap kadınları da ortak etmek istedi. Onlarca yıldır araya örülen duvarlar yıkıldıkça yıkıldı ve artık arada bir duvar yok.

-Irak hükümetinin Şengal'e yönelik baskı politikaları devam ediyor. Şengal'de yaşayan halk, Irak ordusunun şehirdeki varlığının Şengal'in huzurunu bozduğunu söyledi.

- Sanatçı kimliğiyle tanınan ilkokul öğretmeni Simon Hotz, PKK'nin Avrupa kamuoyunda yanlış lanse edildiğine dikkat çekerek, “PKK'ye terör örgütü etiketini yaftalayanlar PKK'nin feminist, yerel demokrasiyi esas alan ve anti-kapitalist bir hareket olduğu gerçeğini örtme çabasındadır” diye konuştu.

-Kültürel soykırımın yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Özgür Öğrenci İnsiyatifi’nden Özgür Abul, bu süreçte dilin sahiplenilmesi gerektiğini kaydetti.

- Danıştay 10. Dairesi, Özgür Hukukçular Derneği’nin talebini yerinde bularak, İçişleri Bakanlığının ‘Ses ve görüntü kaydı alınmasını’ yasaklayan genelgesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.