GÜNDEM 31 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Medya Savunma Alanlarında gelişen görkemli direnişin, 1 Haziran hamlesinin doruk noktasını ifade ettiğini kaydeden KCK YK Eşbaşkanlığı, herkesi gençlerin işgale ve soykırıma karşı başlattığı Werin Cenga Azadiyê hamlesine katılmaya çağırdı.

-- Medya Savunma Alanları’nda bir grup HPG ve YJA STAR gerilla gücü toplanarak, işgalci-faşist Türk devlet güçlerinin KDP ihaneti desteğiyle Zap ve Avaşin’e yönelik saldırılarına karşı topyekün ve fedaice direnişe geçen gerillaları kutladı.

- AKP’nin uyuşturucu, fuhuş, kara para aklama ve askeri saldırılarda yer almaları için kurduğu/kurdurduğu ‘ocak’ ibareli dernekler, Kürdistan’da fiziksel ve kültürel soykırım faaliyetleri yürütüyor.

- HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Türk cezaevlerindeki hak gaspları ve yaşam hakkına varan hak ihlalelerine dikkat çekerek, ceza içinde ceza dayatıldığını söyledi. 

- Geçen yıl Almanya'da günde ortalama 49 çocuk cinsel şiddet mağduru oldu. Buna ek olarak, polis önemli ölçüde daha fazla çocuk ‘istismarı’ vakası kaydetti.