GÜNDEM 31 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi Hatice Onaran, hasta mahpusları bulundukları olumsuz koşullara terk etmenin insanlığa sığmayacağını vurguladı ve “Onların sesi biziz” diyerek duyarlılık çağrısı yaptı.  

- Dünyanın birçok ülkesinden enternasyonalistler, 15 Şubat’ın yıl dönümünde bu yıl Frankfurt’tan Saarbrücken’e yürüyecek. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracak gençlerin yürüyüşü 6 Şubat’ta start alacak.

- HDP’nin çağrısıyla katıldıkları ‘Demokrasi İttifakı’ gündemli toplantıda, yaşanan krize karşı hep birlikte nasıl mücadele edilebileceğini tartıştıklarını söyleyen Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, "Devrimciler olarak sorunları çözme gücüne sahibiz" dedi.  

- Şili’nin yeni seçilen başkanı Gabriel Boric, 11 Mart’ta hükümeti görevini resmen devralacak ve ‘kravatsızlar’ dönemi başlayacak. Kıtanın gözü kulağı da Boriç ve ekibinin üzerinde olacak.

- Brûsk Amed, Paris’ten Kürdistan dağlarına başladığı özgürlük yolculuğunu, Cilo’da bir gerilla komutanı olarak şehadetle tamamladı.