GÜNDEM 4 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Miştenur Sınır Kapısı'nda neler yaşandı? Türk devletinin asıl planı neydi? PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Kürdistan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Kobanê direnişi sırasında birçok merak edilen soruların ayrıntılarına yer verdi.

- KCDK-E, “Barbar Türk sömürgeciliğinin işlediği insanlık suçunu teşhir etmek ve dünya güçlerini sorumluluklarına davet etmek için sürdürülen direnişi hafta sonunda daha büyük, etkili ve sonuç alıcı eylemleri planlayarak zirveleştirmek gerekmektedir” dedi.

- CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş ve Basel DKTM Eşbaşkanı Zeynep Kayra, Basel'deki uzun yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

-Türk devletinin saldırılarını kınayan Plaza de Mayo Anneleri Norita Cortiñas ve Mirta Baravalle, soykırımı kınayan seslerin ve eylemlerin çoğaltılması için çaba harcayacaklarını söyledi.  

-“Cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen serbest bırakılmayan yüzde 96 engelli ve ağır hasta İbrahim Yıldırım'a Elazığ Cezaevi'nde ölüm dayatılıyor. Eşi Aslı Yıldırım, "Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa son verilsin istiyoruz.  Ölüm haberi gelsin istemiyoruz" diye seslendi. 

- Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir, ana dilde eğitimin seçmeli derslere sıkıştırılmasını doğru bulmadıklarını, Kürtçenin de eğitim dili olmasını savunduklarını söyledi.