GÜNDEM 4 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü ve YPJ’nin kuruluş yıl dönümünün aynı tarihte olmasının anlamlı olduğuna dikkat çeken YPJ Genel Komuntanlık Üyesi Sozdar Dêrîk, 4 Nisan’ın bir başkaldırı günü olduğunu belirtti.

- Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü (SMJÊ) sözcüsü Nûrê Alkış, “Önderliğimizin özgürlüğü Êzidî kadınların özgürlüğüdür, 4 Nisan’ı varoluşumuz olarak görüyoruz” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü Kürdistan ve Avrupa’da yapılan etkinlik programlarıyla kutlanacak.

- PKK’nin AB “terörist örgütler” listesinden çıkarılması konusunda Avrupa Adalet Divanı’nın 7 ay içerisinde kararını vereceğini belirten avukat Tamara Bruma, “PKK’nin listede tutulmasına nasıl baktıklarına dair en detaylı bilgiyi verecek en önemli kararın bu davadan çıkmasını bekliyorum” dedi.

Devran, olgun ama olgunluğunun altında gizlenen çocuk ruhlu bir devrimciydi. Sokakta, zindanda, dağda düşmanın üzerine yürüdü; Şengal’de ihanete rest çekti.

- Nisan ayı itibarıyla 18’inci yayın yılına giren Newaya Jin kadın gazetesinin 205. sayısı “Değişen bir şeyler var” manşetiyle çıktı.

- Türkiye’de ayçiçeği yağının ardından şekerin de bitmesinin yıllardır uygulanan tarım politikasından kaynaklı olduğunu dile getiren Polen Ekoloji’den Cemil Aksu, geri dönüşüm için ciddi bir değişim olması gerektiğini söylüyor.