GÜNDEM 4 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin saldırılarına karşı Zap direnişinde yer alan YJA Star gerillaları Amara Cudi Welat ve Govend Zagros, Türk ordusunun sonuç almasına asla izin vermeyeceklerini belirtti.

-İmralı tecridine karşı cezaevlerinde süren açlık grevlerini takip eden İstanbul Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Ekmez, tecrit ve işkencenin bütün insanlık için bir tehdit olduğunu hatırlatarak, ortak mücadele çağrısı yaptı.

-Kürt Özgürlük mücadelesine karşı oluşturulan özel savaş konseptinin sadece Kürtlere zarar vermediğini, akrep misali kendi toplumunu da zehirlediğini söyleyen Ehmed Pelda, bu savaşın hangi güçler üzerinden geliştirilip nasıl finanse edildiğini anlattı.

-Kuraklık uyarısını değerlendiren HDP’li Rıdvan Turan, iktidarın bir su politikası olmadığını vurgularken yaşanacak kuraklığın hem toplumsal hem de tarımsal sonuçlarının katlanarak büyüdüğünü söylüyor.

-Erciş'te 10 yıl boyunca adli emanette bulunan malzemeleri dışarı çıkarılarak satan adliye personeli şebekesi ortaya çıkarıldı. Malzemelerin kaybolmasının ardından Erciş adliyesinde görev yapan 4 savcı hakkında da dava açıldı.