GÜNDEM 6 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin uzun süredir sürdürdüğü Zap’ta ciddi bir tıkanmayı yaşadığını belirten HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc, “Bir mermi patladığında her biri bir tarafa kaçıyor. Yani Zap’ta perişan olmuş bir ordu nasıl oradan çıkacak, doğrusu insan merak ediyor” diyerek durumu özetledi.

-YJA Star komutanı Nalin Fırat’ın öncülüğünde Girê FM alanında işgalci Türk askerlerine dönük gerçekleşen eylem sırasında gerillaların “Burası Kürdistan, giriş var çıkış yok” dedikleri öğrenildi.

- Türk devletinin Kürt dili ve kültürüne yönelik yasaklarını inkarcı zihniyetin pratikte açığa çıkışı olarak değerlendiren Anka Dil Kültür Sanat Derneği yöneticisi Mehmet Zeki Gönüldaş, bir dilin toplumları, halkları veya devletleri bölmekten öte birleştirici bir güç olduğunu vurguladı.

- Kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yürürlüğe giren son kanunu değerlendiren Avukat Eylem Sarıoğlu, düzenlemenin yeni bir şey getirmediği gibi aksine sıkıntıları olduğunu kaydetti.

- Rojava’da çökertilen MİT-DAİŞ uyuyan hücresi, işgal bölgelerinden taşınan mühimmatlarla yaptıkları bombalı eylemlerle bölgede kaos yaratmak için görevlendirildiklerini itiraf etti.

-Gezi Direnişi’nin 9. yılında gözaltına alınan Berkay Ustabaş, Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde gördüğü işkencenin polisler tarafından tutulan ve kendisine suç uydurulan sahte bir tutanakla örtbas edildiğine dikkat çekti.