GÜNDEM 6 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik saldırılarının kesintisiz sürdüğünü belirten HPG BİM Sözcüsü Serdar Yektaş, “Arkadaşlarımız, havadan ve karadan devrede olan tüm düşman tekniğini etkisiz kılacak bir düzeye ulaşmıştır ve bu kadar operasyonu boşa çıkaran bir pozisyondadır” dedi.

- Êzidîlerin Çarşema Sor bayramını kutlayan KCK, Şengal’de toplumsal anlamda açığa çıkan gelişmelerin, toplumsal iradenin bütün dünyada yaşayan Êzidîler için ilham olduğuna vurgu yaptı.

-Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grup, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, 4 Nisan’ın başta özgür kadın devrimi olmak üzere Kürt halkının yeniden doğuşu anlamına geldiğini belirtti.

- Sosyolog Seher Akçınar Bayar, sürekli kentleşen, kamusallaşan, kurumsallaşan ve gittikçe büyüyen Kürt hareketine dikkat çekerek, “Çok belirleyici bir aktördür” dedi.

- Sendikalı oldukları için işten atılan Urfalı Uğur Tekstil işçilerine ‘işe alınacaksınız’ denildi fakat bu söz yine yerine getirilmedi. Hem patrona hem de sendikaya tepki gösteren işçiler, “Patron patronluğunu yapıyor ama DİSK /Tekstil sendikası çok yanlış yaptı” dedi.

- Peş peşe gelen zamların kararttığı hayatlardan biri olan 20 yaşındaki Dahibe Geçik, gelinen noktayı, “Sahurda kuru ekmek yiyoruz” diye özetleyerek yardım istedi.

- Ne dayatılan baskılar ne de görmeyen gözleri mücadelesine engel olabilen Rençber Ezîz, sesiyle bağrından çıktığı toplumun vicdanı olmayı başardı.