GÜNDEM 8 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun; bütün Van halkını Cumartesi günü düzenlenecek Gemlik yürüyüşüne katılmaya davet etti.

- Kürdistan’ı Savunmak İçin Barış Heyeti’nden CÎK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, görüştükleri tüm siyasi partilerin, Türk işgal saldırılarından rahatsız olduğunu söyledi.

- Kalıcı barış için savaş makinesini parçalayarak yerine bir arada yaşamaya dayalı bir halklar diplomasisi getirmeye çalıştıklarını kaydeden İlerici Enternasyonal, bu umudu NATO desteğiyle yok eden Türk devletine karşı “Kürtlerin yanındayız” mesajı verdi.

- Yeni bir şey verdiğini, yaptığını, bir şeyler kattığını bilmek mutlu ederdi Hozan’ı, var olduğunu hissettirirdi. “Çalıştıkça nefes aldığımı, durduğum an nefes almayacağımı hissediyorum” derdi.

- Danıştay’da süren İstanbul Sözleşmesi duruşmasına dair izlenimlerini aktaran Gazeteci Sibel Yükler, sözleşme iptali sonrası davanın mücadelenin hukuki olarak ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu söyledi.

- Van kayyumu şehit HPG’li gerillaların bulunduğu mezarlığı, “Teröristlerin mezarını temizlemeyiz” diyerek kendi haline bıraktı. Mezarlıkta ot temizliği yapmayan kayyum belediyesi, ailelerin taleplerine rağmen mezarlığa bir musluk bile takmadı.

- Van’da Kürt halkı ve demokratik kurumların her türlü eylem ve etkinlikleri yasak ama iktidara yakın cemaat ve vakıflar için tamamı serbest.