GÜNDEM 8 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Türk ordusunun, Werxelê bölgesinde yakamayıp geride bıraktığı malzemelerde bulunan kılıfların, melez ve karada kullanılabilen termobarik türüne ait olduğu anlaşıldı.

- Kardeşini ve yeğenini KDP’nin ihanet saldırılarında kaybeden Rabîa Weqas, “Binlerce genç onların elinde şehit düştü. Kürtlük adına hiçbir şey yapmayanlara Kürt demiyorum. Kendi ihanetlerinde boğulacaklar” dedi.

- Bir süredir Rojava savunmasında yer alan İngiltereli Xebat Kuye, “Rojava’daki devrim gerçeğini dışarıdan görmek çok zor. Batı medyası buradaki gerçekleri tam anlatmadı. Buraya gelerek devrimin bir parçası olmak çok etkileyici. Buradaki mücadele ve yaşam batı için yeni bir şey” diyor.

- Türk devlet faşizmiyle işbirliğinde ısrar eden KDP’ye tepki gösteren KOMAW, Kürdistani kuruluşları ve Kürt halkını ihanet karşısında tavır geliştirmek için Kürdistani birlik oluşturmaya çağırdı. 

- İşsizlik ve yoksulluğun üstüne bir de zamların eklenmesine dikkat çeken Vanlılar, bütün borçlanma imkanlarını zorlamalarına rağmen geçinemediklerini söyledi.

- Serhat yöresine ait kadê (Kürt çöreği) destenan (tandır ekmeği) ve nanê loş (lavaş ekmeği), kadınların hünerli elleriyle Ramazan ayı boyunca tüketilmek üzere imece usulüyle pişiriliyor.