GÜNDEM 9 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İktidarını Kürt soykırımına dayandıran faşist rejim yıkılmadan hiçbir Kürt’ün özgür olamayacağını ve rahat yaşayamayacağını belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Şervan, öncelikli hedefin yıkımı olması gerektiğini söyledi.

- Sağlık durumu ağırlaşan siyasetçi Aysel Tuğluk’un avukatı Reyhan Yalçındağ, Kocaeli Tıp Fakültesi ile İstanbul ATK raporları arasındaki çelişki nedeniyle, müvekkillerinin tekrar muayene edilmesi talebiyle ATK üst kuruluna yaptıkları başvuruya yanıt verilmediğini aktardı.

- Le Mouvement de la Paix (Barış Hareketi), Fransa’nın Kürdistan’da kimyasal silahların varlığını ve kullanımını araştırmak için OPCW’yi acilen yerinde inceleme başlatmaya çağırmasını istedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin son bulması için Avrupa Konseyi önünde eylem yapan Kürtler, CPT tarafından İmralı'ya bir heyet gönderilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

-Van cezaevlerinde tahliye ve denetimli serbestlik bekleyen siyasi tutsaklar, disiplin cezaları gerekçe gösterilerek tahliye edilmiyor. Cezaevi yönetimi, siyasi tutsakların denetim ve tahliyelerini ikinci defa 6 aylığına uzattı.

- Van 1. İdare Bölge Mahkemesi, Van Barosu’nun Van Gölü sahiline yapılan Bisiklet Yolu ve Sahil Cafe işletmesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuruyu; "Barolar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar" gerekçesiyle reddetti.

-KON-MED, 10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü dolayısıyla Almanya’nın birçok merkezinde düzenlenecek kitlesel yürüyüşlere seferberlik ruhuyla katılmaya çağırdı.