Galatasaray Meydanı’nda saldırı ve kuşatma sürüyor

Cumartesi Anneleri'nin eylemi için bir araya gelenlere polis saldırısı sürüyor. Polis, Süleyman Soylu'nun talimatıyla saldırıya geçti ve alanı kuşattı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta etkinliği İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Alana girmek isteyen kayıp yakınlarına saldıran polis, en az 11 kişiyi gözaltına aldı. 

Saldırının ardından kayıp yakınları, İstiklal Caddesi’nde tekrar bir araya geldi. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in de bulunduğu çok sayıda kişi, Galatasaray Meydanı’na girmek istedi. 

Polisler tarafından kitlenin önü Galatasaray Meydanı’nın girişinde TOMA ile kesildi. İçinde vekillerin de bulunduğu grup, TOMA’nın önünde kol kola girdi. Daha sonra polis gruba biber gazı ve plastik mermiler ile saldırdı. Gruptakiler, biber gazından etkilenirken, çok sayıda kişi burada da darp edilerek gözaltına alındı.  

Saldırının ardından grup tekrar İstiklal Caddesi’ndeki Hazro Polo denilen kafeye geçti. Buraya da biber gazı ile saldıran polisler, kafalerin sandalyelerini ve eşyalarını kırdı.  

Polisin saldırısı sürüyor. 

KAYIP YAKINLARI: DÖNMEK YOK!

Kayıp yakınlarından Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, "Ölmek var, dönmek yok. Katiller! Bu insanlardan ne istiyorsunuz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

TANRIKULU: SOYLU'NUN TALİMATIYLA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu telefonla arayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eylemin bizzat Soylu’nun talimatıyla yasaklandığını açıkladı.

Polis, 12 otobüs ve çok sayıda TOMA ile Galatasaray Meydanı'nı kuşatmış durumda.