Gasba karşı nöbet sürüyor: Direnerek kazanacağız

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin gasba karşı sürdürdüğü nöbette, direnişin kazandıracağı mesajı verildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet eylemi 43’üncü gününde devam etti.

"Kayyum defol" tişörtlerinin giyildiği eylemde, “Taksim Hakkari bizim, 1 Mayıs’a özgürlük, kayyum defol” pankartı açıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, Kürtçe Türkçe şarkılar çalındı. Alkışlar ve zılgıtların eksik olmadığı eylemde, katılımcılar halaya durdu. Eylemde, “Kayyum gidecek, biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Kahrolsun faşizm”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Diren Hakkari İstanbul seninle” sloganları atıldı.

‘DİRENİŞ SÜRMELİ’

DEM Parti Sancaktepe İlçe Yöneticisi ve aynı zamanda Kürt Enstitüsü öğretmenlerinden Erkan Öztaş, “Faşizm Kürtlerin, sosyalistlerin, devrimcilerin üzerinde artıyor. Kayyumu tüm benliğimizle kınıyoruz. Dilimiz büyük bir tecrit altında, bunun da farkındayız. O yüzden asla bunu kabul etmiyoruz. Direniş her zaman kendisiyle birlikte başarıyı getirmiştir. Direnişe devam etmeliyiz” dedi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeleri Platformu adına konuşan Zeynep Çıtlak da “Halkın iradesini yok sayan anlayışa bir kez daha buradan hayır diyoruz. Bizler emekçiler olarak her zaman sözlerimizi söyleyeceğiz. Buradan iktidara sesleniyoruz, belediyeyi kazananlara verin” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi üyesi Halime Altıntaş, “Dünyaya örnek oluşturan eşbaşkanlık sistemi için yıllardır bedel ödeyen kadınlara merhaba. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra devlet aklı yeniden devreye konuldu. Kayyum zihniyeti sürdürülüyor. Kayyım politikası özellikle kadınların siyasete katılmasına dönük yapılmıştır. Bununla birlikte Kürt halkına reva görülen ‘seçebilirsin ama yönetemezsin’ deniliyor. Kürt halkı iradesizleştirmek isteniyor. Sömürgeci politikalar derinleştirilmek isteniyor” diye konuştu.

Eylem, “Kayyum gidecek, biz kazanacağız” sloganlarıyla son buldu.