Gaspa karşı nöbette KDP ihanetine tepki

“Kürt halkının iradesini tanımayanları biz de tanımıyoruz” vurgusunun yapıldığı İstanbul’daki nöbet eyleminde, işgal saldırılarına ortak olan KDP’ye “Bir an önce ihanet çizginden vazgeç” çağrısı yapıldı.

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı İstanbul Beyoğlu'nda başlattığı nöbet eylemi 44’üncü gününde devam etti. Eyleme halkın yanı sıra çok sayıda siyasi parti yöneticisi, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi de katıldı.

Eylemde ilk konuşmayı Barış Annesi Sabiha Bozan yaptı. AKP-MHP iktidarının Kürt halkının iradesini tanımadığını belirten Sabiha Bozan, “Kürt halkı seçimlerde tercihini yaptı ve halkın iradesi olan Mehmet Sıddık Akış’ı seçti. Fakat AKP- MHP iktidarı Kürt halkının iradesini tanımadı. Sadece seçimlerde değil her alanda Kürt halkını tanımıyor” diye konuştu. Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a işgal saldırılarını da kınayan Sabiha Bozan, KDP’ye “Bir an önce ihanet çizginden vazgeç” çağrısı yaptı.

 ‘KÜRT HALKININ İRADESİNİ TANIMAYANI BİZLER DE TANIMIYORUZ’

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi Mehmet Reşit İnce, Kürt halkının yüzyıllardır faşizme karşı mücadele ettiğinin altını çizerek, “Kürt halkının iradesini tanımayanı bizler de tanımıyoruz. AKP-MHP iktidarı demokrasi diyerek insanları manipüle ediyor. Fakat demokrasi Kürt halkına gelince asla tanınmıyor” ifadelerini kullandı.

İnce, Türk devletinin işgal saldırılarına ortak olan KDP’ye ilişkin de, “KDP artık çizgisini ve yolunu çizmiş durumda. KDP çizdiği yolda Kürt halkına ihanet etmiş durumdadır. Artık bu açık ve nettir” şeklinde konuştu. 

‘44 YIL DA GEÇSE ALANLARDA OLACAĞIZ’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağcılar İlçe Eşbaşkanı Nurten Varlık da “Kürt halkı ve dostları tarihin asla kara sayfasında yer almadı. Her zaman zalimin ve zorbanın karşısında durdu. Gelinen aşamada artık bizleri hiçbir güç durduramaz. Çünkü bizler daima güneşimizin yanında yer aldık. Buradayız 44 gün değil 44 yıl dahi geçse her zaman alanlarda olacağız. Her ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.