Gözaltındaki HDP’lilerin bırakılması istendi

Yöre dernekleri, 6 gündür gözaltında olan HDP Bursa eski Milletvekili Asiye Kolçak ile insan hakları savunucularının serbest bırakılmalarını istedi.

Karakoçan Dernekleri Federasyonu (KAR-DEF) öncülüğünde bir araya gelen yöre dernekleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa eski Milletvekili Asiye Kolçak ile insan hakları savunucularının 5 Mayıs'tan beri gözaltında tutulmasını İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti.

Toplantıda konuşan Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu Başkanı Abdulhakim Daş, tutuklamaların demokrasi ve Kürt mücadelesini geriletmek amacıyla yapıldığını söyledi.

Divriği Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Polat da, yaşanan baskılara dikkat çekerek, "Halkların kardeşliğini ön planda tutarak bu seçimin demokratik bir şekilde yapılması için elimizden ne geliyorsa gereken çabayı göstermek zorundayız" dedi.

Gözaltındaki Asiye Kolçak'ın kızı Ruken Kolçak ise, "Asiye Kolçak'ın ailesi tüm demokrasi güçleridir, tüm devrimci halkımızdır. Bu uğurda mücadele eden tüm arkadaşlarımızın yanındayız. Onları onurlu mücadelesinde yalnız bırakmayacağız" şeklinde konuştu.