Göksungur: Fransa devleti katliamı aydınlatmakla sorumludur

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, Paris katliamıyla tüm dünyada kadın öncülüğünde yaşanan direnişlerin hedeflendiğini dile getirerek, Fransa’nın katliamı aydınlatmakla sorumlu olduğunu dile getirdi.

Fransa devletinin 9 Ocak 2013’te Paris’te Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın katledilmesindeki sorumluluğunu hatırlatarak “Biz bu karanlık güçlerin kim olduğunu biliyoruz. Paris’in göbeğinde 10 yıl sonra Sakine Cansız ve yoldaşlarından sonra ikinci bir katliam gerçekleşti. 9 Ocak katliamını kim planladıysa 23 Aralık katliamını da aynı güçler yaptı. Hedef kadın hareketidir, hedef tüm dünyada kadın öncülüğünde yaşanan direnişlerdir.” dedi.

Göksungur talimatların adresi Ankara olduğunu da söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Dün Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama dikkat çekiciydi. Diyor ki, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın neresinde olursa olsun bütün teröristleri yok etmekle bizi görevlendirdi.’ Bu aslında ikinci Paris katliamın itirafıdır. Bu kapsamda Fransa devleti de bu katliamı aydınlatmaktan sorumludur. Çünkü 10 yıl önceki katliam içinde Fransa devleti zan altındadır. Bu aslında Fransa halkı için Paris için bir utançtır. Şu an ikinci utancı yaşıyorlar kendileri. Paris Komününe öncülük eden kadınları unutmasınlar. Jeanne d'Arc’ı unutmasınlar. Çünkü artık yüz yıl sonra Kürt kadınları faşizme karşı gericiliğe karşı öncülük ediyor.”

Göksungur, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi, cenazeler alınana kadar 7/24 açık kalacağını söyleyerek Pazartesi günü saat 12’de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünden, 9 Ocak tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledildiği Kurdistan Enformasyon Bürosu’na kadar bir yürüyüş gerçekleştireceğini, Salı günü ise yine Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünden Adalet bakanlığına kadar bir yürüyüş gerçekleştireceğini belirtti.