'Güney halkı iradesini ortaya koymalı'

Güney Kürdistan ve Irak'daki seçimlere ilişkin açıklama yapan Ermenistan'daki Kürt kurumları, Güney halkının birlik olup iradelerini ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Güney Kürdistan ve Irak'ta 12 Mayıs'da gerçekleşecek parlamento seçimlerine ilişkin Ermenistan'daki Kürt Derneği ve Aydın Kadın Kurumu bir açıklama yaptı. Başkent Erivan'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kürdistan Birliği Başkanı ve Ermenistan parlamentosu üyesi Kürt vekil Kinyas Hemit Güney halkına şu çağrıda bulundu: "Irak'ta yaşayan halkımız ve kendisine Kürdüm diyen herkes seçimlerde rol oynamalı kendine oy vermeli. Kürdistan halkı kendisine sahip çıkmalı ve tekrar mecliste yer almalıdır.

Bunun için Güney Kürdistan halkı olarak tekrardan vekillerini meclise göndermeli. Özellikle de Şengal halkı tarihi görevini yerine getirmeli ve bu fırsatı kaçırmamalı. Ayrıca bu dönemde birlik olup kendi irademizi ortaya koymalıyız gün birlik olma günüdür. Bu süreçte ulusal birlik şart."

Toplantıda Kürdistan Komitesi Başkanı Jinika Qadir, Şengal Meclisi kurucu üyesi Silu Dirbuyan ile Şêx Tahir de herkesin sandığa gitmesi gerektiğine ilişkin çağrıda bulundu.