Hakim-Savcı sınavında sorular sızdırıldı iddiası

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan Hakim ve Savcı Adaylığı mülakatında soruların AKP’liler tarafından çalındığı ortaya çıktı. Soruları yandaşlarına ulaştıranlardan biri de AKP MYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar.

2021 Türk Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı geçtiğimiz Kasım ayında yapıldı. AKP tarafından sınav barajı 80 puana çıkarıldı ve sınavda başarılı olmak isteyen öğrencilerin başarıya ulaşması için en az bir yıl gecesini gündüzüne katarak çalışması gerekiyor. Ancak Türkiye’yi saran yolsuzluk, rüşvet, torpil sarmalı nedeniyle gecesini gündüzüne katarak çalışmak artık fayda etmiyor. Hiçbir hukuki prosedürün uygulanmadığı Türkiye’de, bu sınavları çalışanlar değil tam tersine çalışmayanlar kazanıyor.

SKANDALIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İSTİYORLAR

Son günlerde neredeyse herkesin bir suça bulaştığı AKP-MHP koalisyonunda bir süredir bilinen ama kimsenin dile getiremediği bir hukuksuzluk yaşanıyor.

AKP cenahında herkesin bildiği ama açığa alınma kaygısıyla söyleyemediği ama AKP kulislerinden alınan bilgilere göre, 2021 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı yarışma sınavında yaşanan skandalın üstü kapatılmak isteniyor.

SONUÇLARI AÇIKLAYAMIYORLAR

Yargıtay’da görev yapan ve isminin verilmesini istemeyen bir kişinin verdiği bilgilere göre, geçen yıl yapılan hakim savcı mülakatının sonuçlarının açıklanmamasının sebebi, bu konuda AKP içerisinde yaşanan kavga. Sonuçların açıklanması ile beraber yükselecek itirazlar ve yaşanan tartışmaların yaratacağı durumlar nedeniyle sonuçların açıklanması erteleniyor. Sınavda torpil isteyen AKP içindeki nüfuzlu kişiler, istedikleri hakim ve savcı adaylarının kazanması için ilgili yerlere önemli miktarda para verdi.

VAN’DAN DÖRT KİŞİYE SORULAR SIZDIRILDI

Sınav sorularının sızdırıldığı 4 hakim-savcı adayı ise Vanlı ve AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’a yakın isimlerden ve kayyum tarafından yönetilen VASKİ’nin avukatlığını yapan Hatice Özmen, neredeyse hiç çalışmadığı sınavda tüm sorulara doğru yanıt verdi. Özmen’in, yakın çevresine “Ben sınavı geçtim, 90 puan artık garanti” dediği öğrenildi.

90 puan aldığını söyleyen Özmen’in hakim-savcı olabilmek için bir takım yerlere rüşvet verdiği de belirtildi.