Halkevleri'nden HDP'ye destek

Halkevleri, 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini açıkladı.

Halkevleri, 24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini açıkladı. Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi için HDP’nin barajı geçmesi gerektiğini açıklayan Halkevleri Eş Genel Başkanları Dilşat Aktaş ve Nuri Günay, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 “Sorun Erdoğan iktidarında, çözüm soldadır” diyen Halkevleri, 24 Haziran’a giderken sokakta olacaklarını, Tayyip Erdoğan iktidarının gayrimeşruluğunu, işsizlikten eğitimdeki çöküşe, savaş siyasetinden kadınlara yönelik baskının tırmanışına ülkede yaşanan yıkımdaki sorumluluğunu teşhir edeceklerini söyledi.

 Seçim süresince eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış taleplerini gündemleştiren bir eylem çizgisi izleyeceklerini ifade eden Halkevleri, Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te kaybetmesi için HDP’nin barajı geçmesi gerektiğini vurguladı. Halkevleri, 24 Haziran sürecinde sokakta olacaklarını, 24 Haziran sonrasında da Tayyip Erdoğan’ın olası manevralarını da omuz omuza boşa çıkartmayı hedefleyen bir öngörü ve hazırlıkla davranacaklarını açıkladı.

 CHP ve HDP temsilcilerinin “birlikte kazanma” duygusunu güçlendiren bir hassasiyetle davranmalarının önemli olduğuna dikkat çeken Halkevleri, devamında şunları belirtti: “Mesele sadece sandıkta ‘kazanmak’ değil kazanımı yani halkın demokratik iradesini koruyabilmektir. 24 Haziran akşamı da halkın büyük çoğunluğunun kendisinin karşısında olduğunu gören Erdoğan iktidarının başvuracağı her tür hile, seçimi yok sayma, baskı ve anti-demokratik siyasi manevralarını da omuz omuza boşa çıkartmayı hedefleyen bir öngörü ve hazırlık ile davranmak, meydanı boş bırakmamak demokrasi güçlerinin sorumluluğudur.”