Hasta tutsak Güneş'in cenazesi uğurlandı

Yaşamını yitiren hasta tutsak Halil Güneş'in cenazesi Adana'ya uğurlandı.

Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulduğu tek kişilik hücresinde bu sabah yaşamını yitirmiş halde bulunan hasta tutsak Halil  Güneş'in cenazesi Amed'deki Adli Tıp Kurumun'ndan (ATK) alındı. Güneş'in cenazesi ailesi tarafından defnedilmek üzere Adana'ya doğru yola çıkarıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve çok sayıda kişi uğurlama törenine katıldı. Uğurlama töreninde sık sık "Şehîd namirin", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı. Polisler, töreni engellemek istedi. Bu sırada bir anne baygınlık geçirdi. Halk, engellemeyi slogan ve alkışlarla protesto etti.

Amed Barosu'nda 30 gündür Adalet Nöbeti tutan ve bugün eylemlerini ATK önüne taşıyan aileler, polislere tepki gösterdi. Aileler, "Halil Güneş onurumuzdur" sloganı attı.