Hasta tutsak Tamboğa 35 kiloya düştü, durumu ağır

Hastalık teşhisi için İstanbul ATK’ye sevk edilen hasta tutsak İsmail Tamboğa, İskenderun’a geri getirildi. Baba Abdullah Tamboğa, oğlunun 35 kiloya düştüğünü, serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Hatay İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve birçok sağlık sorunu yaşayan 22 yaşındaki İsmail Tamboğa, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’nin girişimleri sonucu hastalığının teşhisi için 20 Haziran'da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edildi. İşlemleri tamamlanan Tamboğa, tekrar İskenderun'a getirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinden oğlunu görmek için 795 kilometrelik bir TIR yolculuğuyla İskenderun'a gelen Tamboğa'nın babası Abdullah Tamboğa, dün oğluyla gerçekleştiremediği görüşmeyi bugün sağladı. Oğluyla iki yıl aradan sonra ilk kez görüşebilen Tamboğa, "Oğlumun genel dış görünüşü kötüydü. İstanbul ATK'de işlemleri yapılarak, tekrardan getirdiler. Sağlık durumunda bir değişiklik yok. Rapor beklenecek. Talebimiz serbest bırakılması yönündedir" dedi.

KANSER ŞÜPHESİ VAR, 35 KİLOYA DÜŞTÜ

Cizre'deki soykırımcı saldırılar sırasında henüz 16 yaşında iken tutuklanarak cezaevine konulan Tamboğa’ya 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ağız içi enfeksiyonu, şiddetli boğaz ve sırt ağrıları, böbrek sancıları gibi sağlık sorunları yaşayan Tamboğa’nın, mide kanseri şüphesi bulunuyor. 35 kiloya kadar düşüp, su dahi içemeyen Tamboğa, mamayla besleniyor.