Hasta tutsaklar Kuday ve Menteş’in tahliyeleri talep edildi

İstanbul ve Ankara’da yapılan eylemlerde hasta tutsaklar Abdulkadir Kuday ve Kutbettin Menteş’in tahliyeleri talep edildi.

HASTA TUTSAKLAR

İstanbul ve Ankara’da hasta tutsakların tedavi haklarının engellenmesine ve tahliye taleplerine ilişkin eylemler bu hafta da devam etti.

İstanbul’da İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 643. “F Oturumu” eylemini Beyoğlu'nda gerçekleştirdi. Eylemde, Metris R Tipi Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. Kuday’ın ölümcül sağlık sorunları nedeniyle vücut ağırlığının 41 kiloya düştüğü ve yatağa bağlı yaşadığı belirtildi. Kuday’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ankara’da ise Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 515. haftada İHD Ankara Şubesi önünde eylem yaptı. İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Nuray Çevirmen, Bodrum S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Kutbettin Menteş’in durumunu aktardı. Menteş’in yüzde 40 görme kaybı, şeker ve tansiyon hastalıkları nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı ve Nisan ayında kalp krizi geçirerek anjiyo yapıldığı belirtildi. Nuray Çevirmen, Menteş’in infazının ertelenerek tahliye edilmesini talep etti.