HBDH: Ulaş yoldaşın bayrağını zaferle dalgalandıracağız

Ulaş Adalı'yı (Gökhan Taşyakan) şehadet yıl dönümünde anan HBDH, "Ulaş yoldaşın bayrağını halkların birleşik mücadelesi zafere ulaşıncaya kadar dalgalandıracağız" dedi.

HBDH ULAŞ ADALI'YI ANDI

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Devrimci savaş alanlarında, 7 yıl önce ölümsüzleşen, HBDH Kurucularından, Devrimci Komünarlar Partisi MK üyesi Ulaş Adalı (Gökhan Taşyakan) yoldaşı saygı ile anıyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Genç yaşta mücadeleye katılan Ulaş yoldaş, bir serüvenci gibi durmak nedir bilmeden yaşadı. Lise eylemlerinden üniversite eylemlerine, Gezi direnişinden işçi eylemlerine, Kobanê direnişinden özgür dağlara uzanan bir direnişçi yaşamı inşa etti. Ulaş yoldaş, gençliğinden itibaren nerede bir hak mücadelesi var, o orada oldu. Yaşanan direnişlerin dışında kalmadı. Gezi’den Kobanê’ye ve oradan Medya Savunma Alanlarına yürümesi onun devrimci pratiğini göstermektedir.

Ulaş Adalı yoldaş, mücadelede hiçbir sınır tanımadı. Genç bir devrimci olarak Kobenê direnişine ilk katılanlardan oldu. ‘Kobenê ha düştü ha düşecek’ diyerek Kobenê’nin düşmesini bekleyen faşist devlete yanıtı, Kobanê siperlerinden verdi. Ulaş yoldaş, enternasyonal bir devrimci olarak çoktan görevi başına geçmişti. Kobanê siperlerinden 'Şimdi tarih devrimcilere bir görev veriyor. İnsanlığın kurtuluşu için bu tarihi mücadelenin içerisinde yer almak, savaşmak zorundayım’ diyerek anın devrimci görevlerine işaret ediyordu.

Ulaş yoldaş, faşizme karşı güçlü bir devrimci cephe inşa edilmesi, Kürt halkı ile Türkiye işçi sınıfının devrimci ittifakının oluşturulması için, HBDH kuruluş çalışmalarında aktif yer almış, Birleşik Devrim için emek harcamıştır. Birleşik Devrim için stratejik olarak gördüğü HBDH’ın siyasal, örgütsel ve askeri çalışmalarında görevler üslenmiştir. Bu mücadeleyi büyütmek için tüm gücüyle emek vermekten çekinmemiştir.

 Ulaş yoldaş, mücadelede ölümsüzleşen devrimcileri kendisine örnek aldı. Mücadelenin değişik alanlarında ölümsüzleşen yoldaşların bayraklarını devraldı. Bu görevini kısa mücadele tarihinde en güçlü ve coşkuyla taşıdı. Bugün biz de Ulaş yoldaşın bıraktığı bayrağı dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu bayrak, halkların birleşik mücadelesi zafere ulaşıncaya kadar elden ele dolaşacak."
Bursalı, kabına sığmaz enternasyonal devrimci yoldaşımız Ulaş Adalı'yı ölümsüzlüğünün 7. yılında saygı ile anıyoruz. Bize bıraktığı birleşik mücadele bayrağını mutlaka burçlara dikeceğiz. Tüm devrim şehitlerine 'mutlaka zafer bizim olacak' sözümüzü yeniliyoruz."