HDP, direnen emekçileri selamladı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, emekçilerin son günlerdeki direnişlerinin sonuç verdiğini belirterek, "Birlikte kazanmaya ve mücadeleye hazırız" dedi.

HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İktidarın yarattığı ekonomik kriz, başta asgari ücret ile geçinen yurttaşlarımız olmak üzere halklarımız üzerinde yıkıcı etkiler bırakmaya devam etmektedir. Derinleşen ekonomik kriz ile beraber yoksulluk, işsizlik, enflasyon, TL’deki değer kaybı ve bölgesel eşitsizlikler olağanüstü bir biçimde artmıştır. Ekonomik krizin faturası başta gıda fiyatları olmak üzere su, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara getirilen akıl almaz zamlar ile emekçi, yoksul ve işsiz yurttaşlarımızın omuzlarına yıkılmıştır" denildi.

'DİRENİŞLER SONUÇ VERİYOR'

Köse, şunları da ifade etti:

"İktidarın topluma vurduğu 'zam' darbeleriyle birlikte sermaye de emekçilere sefalet zammı teklif ederek hayatı iyice yaşanmaz hale getirmektedir. Sefalet zammını kabul etmeyen emekçileri ise hakları ödenmeden işlerine son verilmekle tehdit etmektedir. Bu sömürü ve dayatmalara karşı emekçiler, geçmişten miras aldıkları örgütlü mücadele ile sonuna kadar direnip haklarını korumaya ve büyütmeye devam etmektedir.  Bunun en son örneklerini, sefalet zammı ve ağır çalışma koşullarına karşı güçlü bir örgütlülük ve direniş sergileyerek kazanan Trendyol Express emekçileri ve tıkanan toplu iş sözleşmesi sürecine karşı BBC emekçilerinin başlattıkları grevlerde ve bu grevlerin başarıya ulaşan pratiklerinde gördük.

Bu direnişler Türkiye halkları için moral olmuş, hak mücadelelerine ilham vermiştir. Bu kapsamda hepsiJET, Sürat Kargo, Aras Kargo, Scotty ve daha birçok farklı firmadaki kargo ve motokurye emekçileri sefalet zamları ve ağır çalışma koşullarına karşı demokratik haklarını kullanmış ve mücadeleye başlamıştır. Örgütlü emek mücadelesine karşı saldırılar da gecikmemiş, emekçileri işten atma hukuksuzluğuna başvurarak sindirmeyi amaçlayan sermaye, direnişleri bastırmak istemektedir."

'BİRLİKTE KAZANMAYA VE MÜCADELEYE HAZIRIZ'

HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:

"Geçim sıkıntılarının had safhada olduğu, iktidar-sermaye ortaklığının emek sömürüsünü olabildiğince derinleştirdiği bir dönemde, emekçilerin yanında olduğumuzu ve haklarını almaları için demokratik mücadele ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bugün, her zamankinden daha fazla adil bir dünyaya, demokratik bir yaşama ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Halkların Demokratik Partisi olarak haklı ve onurlu mücadelelerinde kargo ve motokurye emekçilerinin mücadelelerini destekliyoruz. Grevde, eylemde, fabrikalarda, inşaatlarda, tarlalarda kısacası her yerde emeğin yanında olmaya, birlikte mücadele etmeye ve birlikte kazanmaya hazırız!"