HDP, DTK ve DBP'den HAK-PAR'a ziyaret

HDP, DTK ve DBP heyeti, HAK-PAR’ı ziyaret etti. Görüşmede ittifak ve ulusal birlik konuşuldu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gasp edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi'sinin Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP’li milletvekilleri İmam Taşçıer, Nimettullah Erdoğmuş ile parti yöneticileri, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) İl Örgütü’nü ziyaret etti. 

Seçim ittifakı ve ulusal birlik çalışmaları çerçevesinde yapılan ziyarette HAK-PAR’lı yöneticiler, heyeti kapıda karşıladı. Ardından görüşme yapmak üzere toplantı salonuna geçildi.

TÜRK: ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇ VAR

Ahmet Türk, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Ortadoğu ve Türkiye’de Kürtlere karşı nasıl bir siyaset yürütüldüğünün herkes tarafından görüldüğünü ifade ederek, “Şunu çok iyi biliyoruz, bugün kendi yaramızı kendi elimizle sarmazsak hiç kimse yaramızı sarmaz” dedi. 

Her şeyden önce Kürt ulusal birliğinin sağlanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Türk, “Umut ediyoruz, günbegün Kürtlerin birliği genişleyecek. Özgür bir yaşam önünde yol açacaktır. Amacımız, özgür ve demokratik bir yaşam için Kürt ve Kürdistan halkının birliğini oluşturmaktır. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu süreç öncesi ulusal birliğin çalışmasını yapmalıyız. Birliğimizi genişletmeliyiz. Umut ediyorum ki yükümüzü hafifleteceğiz” diye konuştu. 

KARAKOÇ: BİRLİK OLURSAK KURTULACAĞIZ

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç ise, seçimi gündemlerine alarak tartışacaklarını söyledi. 

Karakoç, Kürtlerin ulusal birliğinin oluşmamasının çok eski tarihlere dayandığının altını çizerek, “Kürtler birliğini oluşturursa ülkemizin kurtuluşu olacaktır. Gerçek bir siyasetle ulusal birlik oluşturup yürütülmesi gerekiyor. Halkın kurtuluşu birlikten geçiyor. Birlik doğru temelde yürütülürse devamı da gelecektir. Bundan sonra hataların yapılması hiç kimsenin hakkı değildir” dedi. 

Görüşme, konuşmaların ardından basına kapalı olarak sürdü.