HDP halkla buluşuyor: 31 Mart'ta zafer var!

HDP'nin belediye eşbaşkan adayları, Kürdistan'ın her yerinde halkla buluşmaya devam ediyor. 31 Mart'ta zafer sağlanacağı mesajının verildiği etkinliklerde, açlık grevi direnişçileri de selamlanıyor. 

VAN

HDP, Van'ın ilçelerinde seçim bürosu açılışlarını ve halkla buluşmalarını sürdürüyor. 

ÇATAK

HDP Çatak Seçim Bürosunun açılışına Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, Van Milletvekili Murat Sarısaç, İnsan ve Özgürlük Partisi Başkanı Mehmet Kamaç, Çatak Belediye eşbaşkan adayları Esra Babur, Murat Bozdemir, DTK temsilcileri ve halk katıldı.

İlk olarak konuşan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, "Tarihi Çatak ilçemiz 31 Mart’ta yeni bir tarih yazacak. Bu seçimler sadece bir belediye seçimi değildir. Biz burada sadece Çatak için oy kullanmıyoruz… Burada verilecek bir oy bütün Kürt halkına verilmiş oydur" diyerek, açlık grevindekileri de selamladı.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı ise "Eğer biz birlik olursak kimse bize zulüm yapamaz. İttifakın yükü Çatak halkının omuzundadır dedi.

Avcı, Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, “Biz değil, sen gideceksin” diye konuştu.

SARAY

Saray Belediyesi Eşbaşkan Adayı Şahabettin Bilmez ve beraberindeki heyet, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Karahisar Mahallesi girişinde miting havasında karşıladı. 

Meydanda toplanan kitleye hitap eden Şemsiki aşireti liderlerinden Vehbi Yiğit, tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı öz partilerinin yanında olduklarını söyledi. Yiğit, Kürtler üzerinde oynanan oyunlara karşı HDP etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.Saray Belediye Eşbaşkan Adayı Şahabettin Bilmez ise "Şimdi irademize sahip çıkmanın tam zamanıdır” dedi.

ÖZALP

Özalp Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yakup, Özalp'ta esnaf ziyareti yaparak halkla bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Özalp'ta esnaf ziyaretine çıkan Almaç ve beraberindekiler, sokakta halkla sohbet etti. 

KARS

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye Eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen seçim değerlendirme toplantısı yaptı. Kars İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı. 

Toplantıda konuşma yapan Alaca, “Parti amblemimizdeki ağaç gövdesi ülkeyi, barışı, kardeşliği yaprakları ise renklerimizi kimliklerimizi ifade ediyor. Parti programımız ve seçim beyannamemize bakıldığında da HDP'nin halkın partisi olduğunu göreceksiniz. 31 Mart, Kars’ta bir referandum havasında geçecektir" dedi.  

ERZURUM 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum'un Karayazı, Tekman, Hınıs, Karaçoban, Köprüköy ve Horasan ilçelerinde seçim çalışmalarına devam ediyor.

KARAYAZI

Karayazı Belediyesi eşbaşkan adayları Melike Göksu ile Burhanettin Şahin ve HDP'lilerin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, kalabalık bir konvoyla ilçeye bağlı Çavuşgüllü, Aşağı Söylemez, Yukarı Söylemez, Gazbel ve Salyamac mahallerinde halkla buluştu.

TEKMAN

Tekman Belediyesi eşbaşkan adayları Müzahit Karakuş ve Yanes Çelik ise Tekman'da tutsakların ailelerini ziyaret etti. Burada konuşan Karakuş, yapılan tüm imha ve baskı politikalarına karşı halkın 31 Mart'ta büyük bir başarı sağlayacağını söyledi. Çelik ise, 31 Mart'ta kendilerinin olan belediyeleri tekrar geri alarak kayyum politikalarına son vereceklerini belirtti.  

KARAÇOBAN

Karaçoban'da seçim çalışmaları kapsamında yarın ilçe merkezinde düzenlenecek olan 8 Mart kadın etkinlikleri ile ilgili bildiriler dağıtıldı. Bildiri dağıtımında konuşan Karaçoban Belediye Eşbaşkan Adayı Remziye Sönmez, halkın 31 Mart'ta iradesine sahip çıkacağını belirtti. İlçedeki kadınları yarın yapacakları etkinliklere davet eden Sönmez, Leyla Güven'in sesine ses katacaklarını belirtti. 

HINIS-HORASAN-KÖPRÜKÖY

Hınıs Belediye Eşbaşkan adayları Nurcan Felekoğlu ile Mehmet Bayraktar ise ilçeye bağlı mahallelerde kapı kapı dolaşarak broşür dağıttı. Köprüköy ilçesinde ise HDP Erzurum Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Barış Kemaloğlu ile Köprüköy Belediyesi Eşbaşkan adayı Habip Kurt ile birlikte ilçede esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Horasan'da da Belediye Eşbaşkan adayı Muamer Yılmaz ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflardan destek isteyen Yılmaz, HDP'nin tüm halkların partisi olduğunu belirtti. Esnaflar ise HDP'den beklentilerini dile getirdi. 

MERSİN

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) halk buluşmaları miting alanlarına dönüşüyor. Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayları Reşat Aşan ve Emine Şilan Yüksekkayak, Mersin milletvekilleri Rıdvan Turan ve Fatma Kurtulan ile adaylığı seçim kurulu tarafından reddedilen Aleddin Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında halk ve esnafı ziyaret etti. 

Kazanlı Mahallesi'nde aile ziyaretleri yapan HDP’liler, Çay Mahallesi’nde de esnaf ziyaretleri ve büro açılışı yaptı. Büyük bir ilgisiyle karşılanan adaylar ve vekiller, halkı büro açılışına davet etti. 

Büro açılışı öncesi Çay Mahallesi'nde bulunan Ahmet Kaya Park’ında halk buluşması gerçekleştirildi.  Yüzlerce kişinin katıldığı buluşma mitinge dönüştü. HDP Mersin Milletvekili Turan, AKP ve MHP’nin tanzim satışlarla, yoksullukla, açlıkla ve cezaevleriyle halkı terbiye etmeye çalıştığını belirtti. Turan, Leyla Güven ve arkadaşlarının taleplerinin kendilerinin de talepleri olduğunu dile getirdi.

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mustafa Işık ise ülke barışının tecridin kalkmasına bağlı olduğunu belirtti. 

Akdeniz Belediye Eşbaşkan Adayı Şilan Yüksekkaya da "Yeniden yaşanılabilir bir kent inşa edebiliriz. Gaspla bizden alınan belediyemizi desteğinizle geri alacağız” diye konuştu.

Eşbaşkan Adayı Reşat Aşan da, konuşmasında yerel yönetimlere genç bir ruh katacaklarını ifade etti.

MALATYA 

Malatya'nın Arguvan ilçesinde halkla bir araya gelen HDP Belediye Eşbaşkan Adayı Seda Çıplak Gültutan, partisinin br kadın partisi olduğunun altını çizerek, mutlaka kazanacaklarını söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Başkan Adayı Yusuf Bozkuş da, "Arguvan'da, HDP, ipi göğüsleyecek gibi. Çalışmalar çok güzel, mutlaka kazanacağız" dedi. 

İlçeye kardeşliği barışı getirdikten sonra halka dürüst belediyeciliğin nasıl olacağını pratikleri ile göstereceklerini söyleyen HDP Parti Meclis Üyesi Selma Metin, "Arguvan şahsında Malatya, Malatya şahsında Türkiye kardeşliği, mezheplerin, inançların, kimliklerin nasıl ortak bir şekilde yaşadığının bir örneği olacağız" diye ekledi.

Arguvan'dan sonra ise HDP'liler, Akçadağ, Kürecik, Harunuşağı, Bekiruşağı Büyükköy, Darıca,Gümüşlü, Çakılpınar, Demirciler, Alaçayır, Çevirme, Dutlu Köylerine ziyaret gerçekleştirdiler. Sonrasında taziye ziyaretleri ve aile ziyaretleri gerçekleştirildi.  

MUŞ VE AĞRI'DA SANDIK TAŞIMA!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Muş merkez ile Bulanık, Varto, Malazgirt ilçesinde bulunan 92 bölgede “seçim güvenliği” gerekçesiyle seçim sandıklarının başka bölgelere taşınmasına karar verdi. Muş merkezde 3 seçim bölgesinde sandıkların başka bir bölgeye taşınmasına karar veren YSK, Bulanık'ta 13, Korkut'ta  1, Malazgirt'te 16 ve Varto'da da 62 bölgeyi değiştirdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ağrı merkez ile Diyadin, Doğubayazıt, Eleşkirt, Patnos ve Taşlıçay ilçesinden 19 köyde “seçim güvenliği” iddiasıyla seçim sandıklarının başka bölgelere taşınmasına karar verdi. Ağrı merkezde 12 seçim bölgesinde sandıkların başka bir bölgeye taşınmasına karar veren YSK, Doğubayazıt’ta 5, Patnos’ta 3, Taşlıçay’da 1, Diyadin’de 1 ve Eleşkirt’te 1 bölgeyi değiştirdi. 

HDP'YE SALDIRI VE ENGELLER

İstanbul’un Esenler İlçesi Dörtyol mevkiinde Hakların Demokratik Partisi'nin (HDP), seçim aracına “kimliği belirsiz kişi veya kişilerce” saldırıda bulunuldu. Dün gece park halindeki 2 aracın tekerlekleri kesici bir aletle patlatıldı. Geçtiğimiz günlerde de Fatih Mahallesi'nde bulunan seçim bürosunu “kimliği belirsiz kişi veya kişiler” tarafında saldırı gerçekleştirilmiş, büroda bulunan HDP bayrakları parçalanmıştı. 

Siirt Savcılığı, HDP’nin "Özgürlük kendini yönetmekle başlar" seçim sloganını, “Özgürlük özerklikle başlar. Özgürlük öz yönetimle başlar” şeklinde değerlendirerek afişlere el konulmasını istedi. 

Savcılığın kararı sonrası  polis, Siirt’te billboardlardaki afiş ile pankartları kaldırdı.