HDP, KESK ve Bajar’dan Şenyaşar ailesine ziyaret

KESK yöneticileri, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ve Bajar Müzik Grubu üyeleri, Urfa’da adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Nöbet eyleminin 280’inci gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, aileyi ziyaret etti.

Ziyaret 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası kapsamında gerçekleşti. Ziyarete HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede katılırken, Şenyaşar ailesi ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi üyeleri ve dosya avukatları tarafından karşılandı

Dede, "HDP olarak Türkiye'de direnişin sembolü haline gelen Şenyaşar ailesini ziyaret ettik. Davanın başından beri takipçisiyiz” dedi.

Dede,  "Hastanede yapılan katliama dair bir adım atılmadı, kimse yakalanmadı. Gizlilik kararı korunuyor. Bunun adil bir süreç olduğunu kabul etmek mümkün değil” tepkisinde bulundu.

Cezasızlık politikasına tepki gösteren Dede, “Hiç kimse bu hukuksuzluğu kabul etmiyor. Ailenin adalet nöbeti bizler için bir mücadele gerekçesidir. Bu sebeple anne ve Ferit'e teşekkür ediyoruz. Baskı zulüm karşısında direnme gücü göstermeleri bizim için onurdur. Önlerinde saygı ile eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Ferit Şenyaşar, ziyaret sırasında görüntü alan polislere tepki göstererek, "Gidin katliam yapanların peşinde gezin, onları yakalayın" dedi.

HDP’li heyetten sonra Bajar Müzik Grubu üyeleri ve 28'inci kuruluş yıl dönemi nedeniyle kentte bulunan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri de aileyi ziyaret etti.  Sendika heyetinde KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik'in de içinde olduğu genel merkez ve Urfa Şubeler Platformu temsilcileri yer aldı.

Ziyaret sırasında Bajar adına konuşan Vedat Yıldırım, "Adalet yerini bulmazsa toplum kanar" dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmüyor. Faillerin bulunması için etkin ve şeffaf bir soruşturma yapılmalı. Ailenin adalet talebi biran önce karşılanmalı. Sonuna kadar konfederasyon olarak ailenin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz» şeklinde konuştu.