Hukukçular meslektaşlarının rehin alınmasını protesto etti

Hukukçular, Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi’nin tekrar tutuklanmasını protesto etti.

HUKUKÇULER EYLEMDE

Hukuk örgütleri ve insan hakları savunucuları, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "Örgüt üyeliği" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya’nın Manavgat ilçesinde 20 Şubat'ta tutuklanan ve 28 Haziran’da tahliye edilen Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi’nin savcılık itirazı üzerine tekrar tutuklanmasını protesto etti.

 
AMED
ÖHD Amed Şubesi, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda ÖHD ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesinin katıldığı toplantıda ÖHD Genel Merkez Yöneticisi Muhittin Muğuç konuştu. Ronahi Çiftçi’nin ziyaret ettiği bir cezaevinde yaşanan olayla ilgili açılan soruşturmaya dahil edildiğini belirten Muğuç, “3 buçuk aylık bir soruşturma geçmişi olması ve delillerin de toplanmış olması sebebiyle meslektaşımızın ifadeye çağrılması ve tutuksuz yargılanması gerekirken gözaltına alınması ve tutuklanması kabul edilemez" dedi.
Açıklamada, "Bununla da yetinilmemiş, avukatlarının hala kısıtlılık kararı nedeniyle inceleyemediği dosya içeriğindeki bilgi ve belgeler çarpıtılarak, yalan ve iftira ile yoğrularak, manipüle edilerek 11 Mart tarihinde hükümete yakın medya kuruluşları tarafından servis edilmiştir. Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılmalıdır” denildi.


RIHA
Riha’da ÖHD ve İHD, Riha Barosu önünde açıklama yaptı. Dernek üyelerinin yanı sıra Baro Başkanı Abdullah Öncel ve çok sayıda avukatın katıldığı eylemde, ÖHD Eşbaşkanı Meral Halat, ortak basın metnini okudu.

 
İZMİR
İzmir'de bulunan hukuk ve insan hakları örgütleri, ÖHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Ortak açıklamayı ÖHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Özcan Sarıoğlu okudu.


ANKARA
Ankara’da Savunmaya Özgürlük Platformu, Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Platform üyelerinin katıldığı eylemde konuşan Avukat Gizem Özdem, Ronahi Çiftçi’nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan da katıldı.

 
İSTANBUL
İstanbul’da Savunmaya Özgürlük Platformu, Çağlayan’daki adliye önünde açıklama yaptı. Eylemde sık sık “Savunmaya Özgürlük”  sloganı atıldı. Açıklamayı ÇHD İstanbul Şube Başkanı Ezgi Önalan okudu.

 
MÊRDÎN
ÖHD Mêrdîn Şubesi, Karayolları Parkı’nda yaptığı açıklamayla Ronahi Çiftçi’nin tutuklanmasını protesto etti. Eyleme ÖHD üyeleri ile Mêrdîn Barosu Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Basın metnini ÖHD Mêrdîn Şube Yöneticisi Ayaz Ergün okudu.

 
MERSİN
Mersin’de İHD, ÇHD ve ÖHD, adliye bahçesinde açıklama yaptı. Kürtçe ve Türkçe "Savunma biat etmeyecek" pankartının açıldığı eylemde basın metnini ÖHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı İbrahim Kaya okudu.