Irak seçimleri: Oy kullanma süresi başladı

 Irak parlamento seçimlerine son iki gün kaldı. Güvenlik alanında çalışanlar ve tutuklular ise oy kullanmaya başladı.

Irak genelinde yapılacak parlamento seçimlerine 2 gün kalırken, Êzidî Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ), seçim çalışmaları kapsamında Xanesor’da halkla bir araya geldi. Halk toplantısına çok sayıda kişi katılırken, 12 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde bazı görevlendirmeler de yapıldı.

Dihola, Borik, Sinûnê, Xanesûr ve Şengal’de seçim hilelerine karşı seçim gününde sandıkların güvenliği için kişiler belirlendi.

Diham Şengalî, PADÊ’nin 169 nolu listesi için seçmenlerin görevlendirmesi yapıldığını ve sandıkları korumak için eğitimler verdiklerini söyledi.

Irak ve Kürdistan Bölgesinde güvenlik çalışanları, komutan ve askerler, polis ve peşmergeler ile tutuklular genel seçimler için oy kullanıyor. Oy kullanma işlemleri saat 18.00’a kadar devam edecek. Yurt dışındaki seçmenler de bugün 19 ülkede oy kullanabilecek. Yurt dışındaki seçmenler Ürdün, Kanada, Türkiye, İran, İmarat, Lübnan, Mısır, Danimarka, Hollanda, İngiltere, Almanya, Amerika, İsveç, Avustralya, Norveç, Nemsa, Finlandiya, Belçika ve Yeni Zelanda’da oylarını kullanabilecek.

Irak genelinde seçimlerin ilk aşamasında oy kullanma hakkına sahip 943 bin kişi bulunuyor ve bunların 179 bini Kürdistan Bölgesi’nde.

Irak ve Kürdistan Bölge’sinde oylarını bugün kullanacak seçmenler için bin 79 merkez kuruldu.

Öte yandan sabah saatlerinde başlayan, güvenlik güçlerinin oy verme işlemini takip etmek isteyen gazetecilere izin verilmedi.