Jinên Tolhildêr’den Gever ve Wan’da işgalcilere bir dizi eylem

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anısına Wan ve Gever’de eylemler düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, ‘’14 Temmuz 1982 tarihinde Büyük Ölüm Orucu direnişini başlatan Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek şehitlerimizin anısına 14 Temmuz günü Wan’da ve Gever’de eylemler yapıldı’’ denildi.

Wan’ın Altın Tepe ve Xaçort mahallelerinde gece saatlerinde yol kapatma ve ateş yakma eylemleri gerçekleştirdiklerini belirten İnisiyatif, ‘’İşgalci TC polisi yoğun saldırı yapmış fakat timlerimiz anında sert bi şekilde karşılık vermiştir.

Gece geç saatlerine kadar direniş sürmüş ve TC polisi darbe yemiş ve sonuçsuz bi şekilde mahallemizden çıkarılmıştır’’ dedi. 

14 Temmuz gecesi Gever’in Orman Mahallesi, Yeni Mahalle, Eski Kışla, Esentepe Mahallesi ve Zagros mahallelerinde eş zamanlı yol kapatma ve ateş yakma eylemleri yaptıklarını belirten İnisiyatif, devamla şunları ifade etti: ‘’TC işgalci polisleri her dört mahallemize dron ve helikopter desteği ile abluka ve saldırı başlatmıştır. Bu abluka ve saldırılara karşı timlerimiz her zamanki gibi hazırlıklı olup düşmana ağır darbe vurmuştur. Esentepe mahallemize işgalciler girememiş ve helikopter ile havadan biber gazı ve ses bombası ile saldırı yapmıştır. Timlerimiz bu saldırıya karşı ferdi silahlarla karşılık vermiştir. Ve darbe yiyen helikopter, Yüksekova askeri Tümen birliğine acil iniş yapmıştır. Aynı saatlerde Zagros mahallemizde ise saldırı halinde bulunan işgalci TC polisine karşı sert eylemler yapılmıştır. Yoğun molotof ile vurulan Akrep tipi zırhlı araç tamamen yakılmış ve imha edilmiştir bu eylemde 2 işgalci özel harekat polisi ağır yaralanmıştır.’’

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Her dört mahallemizde gece geç saatlerine kadar direniş sürmüştür. Ve işgalciler her dört mahallemizde ağır darbeler yiyerek sonuçsuz bi şekilde geri çekilmişlerdir.  Bu direnişimizin ardında halkımız pencere ve balkonlara çıkarak zılgıtlarla sloganlarla eylemlerimize destek vermişlerdir. Timlerimiz sağlam ve başarı bi şekilde güvenli alanlarına ulaşmışlardır.

Ve bizler 14 Temmuz ruhuyla Önder Apo’ya uygulanan tecrite karşı eylemlerimizi direnişimizi büyüterek devam edeceğiz.  Unutmasınlar, bizler varız ve var olacağız. Timlerimizin nefesi her zaman ensenizde olacaktır.  İşgalcilerin ve ihanetçilerin sonu Esat Oktay gibi olacaktır !’’