Kadıköy'de Kürt işçilere işkence: Gözaltında da işkence sürdü

Ters kelepçe ile yere yatırılan ve işkence yapılan Kürt işçilerin avukatı Müslüm Kocaoğlu, "İşkence gözaltında da sürdü, Adli Tıp rapor vermedi" dedi.

Ters kelepçe ile yere yatırılan Kürt işçiler serbest bırakıldı. İşçilerin avukatı Müslüm Kocaoğlu, işkencenin gözaltında da devam ettiğini, müvekkillerinin vücudunda gözle görülür darp izleri olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu'nun darp raporu vermediğini ve muayenenin kelepçe ile yapıldığını aktardı.

Kadıköy Moda sahilinde kendi aralarında eğlenen  Türkiye Finans Merkezi'nde çalışan genç Kürt işçilere polisin provokasyonu sonrasında yaşanan tartışmanın ardından ters kelepçeli gözaltı görüntüleri sanal medyada büyük tepki uyandırdı. Polisin, el koyma kararı olmamasına rağmen gençlerin müzik dinlediği aleti alması sonrasında çıkan tartışmada müvekkillerinin gözlerine biber gazı sıktığını aktaran Avukatı Müslüm Kocaoğlu, sanal medyaya düşen ters kelepçeli görüntünün sonrasında işkencenin gözaltında da devam ettiğini, gözle görülür darp izlerine rağmen polisin işçileri gözaltında kötü muamele görmedikleri yönünde beyan vermeye zorladığını ifade etti.

Savcının polise mukavemet ve görev yaptırmaya direnme suçlaması ile beş işçi hakkında da tutuklama talep ettiğini, işçilerden birine 1 aylık ev hapsi, diğer işçilerin karakola günlük imza atma kararıyla serbest bırakıldığını aktaran Av. Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Polis müvekkililerimizi Adli Tıp'a giderken 'Eğer darba uğradık derseniz sizi buradan emniyete götüreceğiz' diye tehdit etmiş. Adli Tıp'ta da kelepçeli bir şekilde muayene edilmişler. Yüzlerinden bile darba uğradıkları belli, vücutlarında bir sürü iz var. Müvekkillerimiz yarın Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na gidecek, darp raporları alınacak. Biz işkenceye dair suç duyurusunda bulunduk. İşkence esnasında o marşı dinleten polisler hakkında da suç duyurusunda bulunduk, Yaşananların takipçisi olacağız."