Kartal ailesi: Tahliyesi için 23 kez Adalet Bakanlığı’na başvurduk

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 30 Mayıs 2020 tarihinde yaşamını yitiren hasta tutsak Vefa Kartal’ın ailesi Kartal’ın göz göre göre ölüme terk edildiğini belirtti. Aile koronavirüs döneminde tahliyesi için Adalet Bakanlığı’na tam 23 kez başvurduklarını aktardı.

Devletin hasta tutsaklarla ilgili üç maymunu oynaması cezaevlerinde her gün yeni bir ölüme neden oluyor. Hasta tutsak Sabri Kaya’nın ardından, 30 Mayıs 2020 tarihinde yüksek tansiyon, Hepatit B, ülser, bağırsak sorunları gibi birçok sağlık sorunu olan ve ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan 45 yaşındaki Vefa Kartal da yaşamını yitirdi. Bu duruma isyan eden Kartal Ailesi ANF’ye konuştu.

‘GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME GÖNDERİLDİ’

Vefa Kartal’ın cenazesini Manisa’ya götürmek üzere Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden teslim alan aile, 24 yıldır birçok hastalıkla boğuşan Vefa Kartal’ın göz göze ölüme gönderildiğini vurguladı. Salgın döneminde Vefa Kartal’ın tahliyesi için 23 kez Adalet Bakanlığı’na başvurduklarını belirten aile, ancak hiçbir muhatap bulamadıklarına dikkat çekti.

Kartal’ın 2018’de tedavi hakkının engellenmesine karşı Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde 96 gün ölüm orucu yaptığını hatırlatan ailesi, ancak sevk edildiği Edirne F Tipi Cezaevi’nde çok daha kötü koşullarla karşı karşıya kaldığına işaret etti. Salgın nedeniyle Mart ayından bu yana Vefa Kartal ile görüşemediklerini anlatan aile, devletin Vefa Kartal’ı göz göre göre ölüme gönderdiğini vurguladı.

 Vefa Kartal’ın Manisa’da annesi Refika Kartal’ın yanında toprağa verileceği öğrenildi.